Teknoloji

Kickstarter’da destek hedefine ulaşan kampanya sayısı 100 bini buldu

kickstarter projeleri 100 bin

Kitle fonlama platformu Kickstarter, kendisi açısından önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Platformda belirlenen destek hedefini yakalayan kampanya sayısı 100 bine ulaştı. Kickstarter projeleri arasında başarıya ulaşanların toplam sayısının 100 bini bulması, yaklaşık yedi yıl içinde gerçekleşti. Ancak son zamanlarda projelerin aradıkları fonu bulma konusunda eskiye göre daha hızlı bir hâle geldiklerini de belirtmek gerekiyor. Kickstarter tarafından yapılan açıklamada, 2009 yılı içinde platformda başlatılan ilk 100 kampanyanın hedeflerine 121 gün içinde ulaşabildiği belirtildi.

Kickstarter bünyesinde yürütülen ve başarıysa ulaşan destek kampanyaları sayesinde 1.9 milyar dolarlık kaynak sağlandığı belirtilirken, platformda destekçi arayan projelerden sadece üçte birden biraz daha fazlasının gerekli desteği bulduğu dile getirildi.

Kickstarter, kendisi açısından oldukça önemli olan bu kilometre taşını, söz konusu 100 bin projeye dair garip istatistikler barındıran bir blog yazısıyla kutladı. Açıklanan verilerde göze çarpan diğer bir nokta ise, başarıya ulaşan 100 bin kampanyanın 86 bin 401 farklı kişi tarafından başlatılması oldu. Bu durum, yaklaşık 14 bin kampanyanın daha önce Kickstarter üzerinde sonuç alan kullanıcılar tarafından hayata geçirildiği anlamına geliyor.

Başarıyı yakalayan proje sahiplerinin yeni hedeflerine ulaşmak adına da rotalarını Kickstarter’a çevirmeleri, mantıklı bir hamle gibi gözüküyor. Pebble’ın ikinci akıllı saat serisini çıkarırken yine Kickstarter üzerinden bir kampanya başlatması, Cards Against Humanity’yi geliştiren Max Temkin’in Secret Hitler gibi başka oyun projelerini de Kickstarter’da fonlaması, bu yaklaşımın somut örnekleri arasında sayılabilir. Kickstarter’dan yapılan açıklamada en az 8 bin 500 kişinin birden fazla başarılı kampanya başlattığı belirtilirken, bir kullanıcı 94 başarılı kampanya ile ayrı bir rekorun altına imza attı.

İLGİLİ HABERLER