Teknoloji

Kickstarter projesi kağıt uçakları canlı yayın drone’larına çeviriyor

powerup-fpv-181115

PowerUp, iki yıl önce “SmartModule” ismini taşıyan ve kağıt uçaklara monte edilip akıllı telefon aracılığıyla yönlendirilebilen elektrikli motorunu görücüye çıkarmıştı. Şimdi de SmartModule’un halefini tanıtan PowerUp, bu kez Fransız drone üreticisi Parrot ile güçlerini birleştiriyor. Wi-Fi canlı yayın kamerası ve başa takılabilen ekranı da projeye dahil eden şirket, kullanıcıların kağıt uçaklarla canlı yayın yapmasına fırsat sağlıyor.

PowerUp FPV adını taşıyan kit için 100 bin dolarlık bağış toplama hedefiyle bir Kickstarter kampanyası başlatan PowerUp, henüz kampanyanın bitmesine 45 gün olmasına rağmen, bu hedefinin fersah fersah ötesine geçti ve 245 bin dolarlık maddi desteğe ulaştı. 159 dolar bağışta bulunanlara sunulan uzaktan kumandalı motor, FPV gözlüğü ve pil barındıran standart paket ise şimdiden tükenmiş durumda.

Söz konusu paket için bağışta bulunanlar, önümüzdeki yılın haziran ayından itibaren kağıt uçaklarıyla canlı yayın yapabilecek. 299 dolar bağış yapanlara sunulan beta paketinin teslimatı ise 1 Mart 2016’dan itibaren başlayacak.

PowerUp’tan yapılan açıklamada, motorun takıldığı kağıt uçakların 32 km/s hıza ulaşabildiği ve değiştirilebilir pillerin yaklaşık 10 dakikalık bir uçuş süresi sağladığı belirtildi. Döndürülebilir kamera ise Wi-Fi bağlantısını kullanarak 92 metreye kadar olan mesafelerdeki görüntüleri iletebiliyor. Kullanıcılar kameranın kaydettiği video ve fotoğrafları ise microSD kartta ya da doğrudan akıllı telefonlarında saklayabiliyor. PowerUp’ın yeni modülünün en etkileyici özelliği ise Google Cardboard benzeri FPV gözlüğü ile kağıt uçağın baş hareketleriyle kontrol edilebilmesi.

İLGİLİ HABERLER