Teknoloji

Kickstarter Android uygulaması Google Play Store’daki yerini aldı

kickstarter android

Kickstarter Android uygulaması nihayet Google Play Store aracılığıyla yayınlandı. Uygulama, kullanıcılara Kickstarter kampanyalarını web’de yaptıkları gibi tarama ve destekleme imkanını sunuyor ve kampanyaları ön plana çıkaracak çeşitli özellikler barındırıyor.

Örneğin, uygulamada bulunan etkinlik akışı sayesinde kullanıcılar hem kendilerinin desteklediği hem de arkadaşlarının katıldığı projeler hakkında güncel bilgileri alabiliyor. Uygulama üzerinden kampanya başlatma özelliği henüz bulunmasa da, Kickstarter gerekli eklemenin kısa süre içinde yapılacağının sözünü veriyor.

Şirketten yapılan açıklamada, Android uygulamasının uluslararası büyümeden daha fazla fayda sağlamak amacıyla hazırlandığı belirtildi ve özellikle Android’in iOS’ten daha fazla pazar payına sahip olduğu Avrupa’nın hedef kitlesi olarak seçildiği ifade edildi. Kickstarter’ın iOS uygulaması ise 2013’te yayınlanmıştı. 2015’te sekiz Avrupa ülkesinde faaliyet göstermeye başlayan Kickstarter, kıtada aktif olduğu ülke sayısını 18’e çıkarmıştı.

Kickstarter açısında içinde bulunduğumuz hafta biraz istikrarsız bir seyir izledi. Sitede en çok desteği toplayan oyun olan Exploding Kittens bir iOS uygulamasına kavuşurken, şirketin büyük Avrupa projesinin neden başarısızlığa uğradığına dair detaylar da gün yüzüne çıktı. Artık Android kullanıcıları, Kickstarter üzerinden gerçekleştirilen kampanyaları diledikleri zaman kontrol edebilecek.

İLGİLİ HABERLER