Manşetler

Kicksend Android Uygulama İncelemesi

Cep telefonları hayatımza ilk olarak sadece iletişim amacı ile girse de daha sonra farklı fonksiyonlar da kazanarak bir multimedya aracı haline dönüştüler. Kameraların cep telefonlarına entegre edilmesi ile başlayan süreç, akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile iyice ivme kazandı. Artık, fotoğraf çekmek ve internette dolaşmak da telefonların temel işlevlerinden biri haline gelmiş durumda. Telefonunu fotoğraf ve video çekmek için kullananlar için en önemli işlemlerden biri de çekilen bu görüntülerin mümkün olduğunca hızlı biçimde iletimini sağlamak. Özellikle fotoğrafları e-posta veya multimedya mesajı yolu ile göndermeyi tercih edenler için fotoğrafları tek tek göndermek oldukça çileli bir süreç haline gelebiliyor. Bu süreci kısaltmak isteyenlerin imdadına yetişen uygulamalardan biri de Kicksend.

Kicksend, oldukça basit bir kullanım sürecine sahip. Bu sürecin biraz daha basit hale gelmesini engelleyen tek şey ise üyelik koşulu. Kicksend’i kullanmak için ilk etapta servise üye olmak gerekiyor. Ayrı bir üyelik kaydı oluşturulacağı gibi, Facebook hesabı ile de Kicksend’i kullanmak mümkün. Facebook hesabından bağımsız olanlar için servise üyelik sürecinin tamamlanması adına cep telefonuna gelen aktivasyon kodunu girmek gerekiyor. Kodun girişinin yapılmasının ardından uygulama kullanıma hazır hale geliyor. Üyelik sistemi sayesinde kullanıcılar birbirlerine Kicksend üzerinden de fotoğraf gönderme şansına sahip oluyor.

Telefonda kayıtlı olan tüm fotoğraflar bu aşamada kullanıcılarıa gösteriliyor. Fotoğrafların kullanıcı tarafından seçilmesinin ardından ise sıra potansiyel alıcıların seçilmesine geliyor. Bu noktada e-posta adresi ya da telefon numarası girerek alıcıların belirlenmesi mümkün. Bu aşamanın uygulamanın en önemli özelliğini oluşturduğunun altını çizmek gerek. Fotoğraf ve alıcı seçiminin tamamlanmasının ardından ”gönder” anlamına gelen ikona dokunmak fotoğrafların açılması için yeterli oluyor.

Fotoğraflar alıcıya önizlemelerin de yer aldığı bir bağlantı ile ulaşıyor. Bu bağlantıya tıklanıldığı zaman açılan sayfada ise Kicksend kullanıcısı tarafından gönderilmiş fotoğraflara ulaşmak mümkün oluyor. Fotoğraflar tek tek indirilebileceği gibi, toplu halde de indirilebiliyor. Dileyen alıcılar fotoğraflara yorum yapma şansına da sahipler.

Günümüz mobil dünyasında hızın kazandığı önem düşünülünce, Kicksend’in temel işlevi biraz daha parlak hale geliyor. Çoklu fotoğraf gönderme derdini ortadan kaldıran Kicksend’in Android’e ek olarak iOS uygulaması da bulunuyor. Her iki platformda da uygulama ücretsiz olarak indirilebiliyor. Akıllı telefonu ile fazla sayıda fotoğraf çeken ve bunu başkalarına gönderen kullanıcılar için Kicksend’in oldukça verimli çalışacağını söylemek hiç de yanlış olmayacaktır.

İlgili >> Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER