Ulaşım

Kia tüm otomobilleri için havadan güncelleme desteği sunacak

kia ev6

Kia bundan böyle tüm otomobilleri için havadan yazılım güncelleme (OTA) desteği sunacağını açıkladı. Şirketten verilen bilgiye göre, bu destekten 2022’de üretilen otomobillerin sahipleri de yararlanacak.

Bu açıklama seçilen modelden ve donanım paketinden bağımsız olarak hayati veya daha az önemli yazılım güncellemelerine ekstra bir çaba sarfetmeden erişilebileceği anlamına geliyor. Pek çok üretici uzaktan güncelleme alımını kolaylaştırırken, Kia’nın bunu hiçbir koşul olmadan sunması yapılan hamleye ekstra değer kazandırıyor.

Daha önce Kia marka otomobil sahiplerinin bilgi ve eğlence sistemi üzerinden güncellemeleri manuel olarak indirmesi veya bir teknisyenden yardım alması gerekiyordu. Yeni dönemde böyle bir işleme gerek kalmayacak.

Şirketten verilen bilgiye göre, uzaktan dağıtımı yapılacak ilk güncellemeler elektrikli otomobiller için daha iyi Eco mode görselleştirmeleri getirecek. Daha iyi ses tanıma ve 3D harita görselleri de güncellemenin sundukları arasında bulunuyor.

Kia indirilen güncellemeleri sürücü onayı olmadan yüklemeyecek

Bütün bu güncellemeleri alabilmek için otomobil sahiplerinin son bir güncellemeyi manuel olarak indirmesi ve yüklemesi gerekiyor. Bu son güncelleme, uzaktan güncelleme dağıtımını mümkün hâle getirecek. Bunun için de Navigasyon Güncellemeleri Portalı’na gitmek ve ilgili güncellemeyi indirmek gerekiyor.

İndirilen güncellemeler yüklenmeden önce otomobil sahiplerinden onay alınacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER