Ulaşım

Kia EV9’un yeni görsellerini paylaştı

kia ev9

Kia EV9 adını taşıyan yeni elektrikli otomobilinin dış tasarımını ve kabinini gösteren yeni görseller paylaştı. Batarya ve motor kapasitesi gibi bilgilerin paylaşımı ise önümüzdeki ay gerçekleştirilecek resmi duyuruya bırakıldı. EV9’un nihai tasarımının 2021’in kasım ayında gözler önüne çıkan ilk konseptten pek farklı olmadığı söylenebilir.

EV9’un da arka çeyrek panelinde, tıpkı Kia EV 6’da olduğu gibi, üçgensel pencerelerin olması dikkat çekiyor. Ancak tasarımın genel hatları itibarıyla Range Rover’ın eski modellerine benzediğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Kia’dan yapılan açıklamada, otomobilin “çok köşeli bir tasarım dili” ile tasarlandığı ve “üçgen çamurluk yapıları ve oldukça belirgin geometrik çamurluk bombelerinin gövdeyle” birleştiği belirtildi. Şirket tüm bunlara rağmen otomobilin bir hayli aerodinamik olduğunu vurguluyor.

kia ev9

Otomobilde üç koltuk sırası bulunuyor. Bu da EV9’u orta boy SUV grubunun ilk elektrikli üyelerinden biri hâline getiriyor. Kia Telluride, Toyota Highlander ve Ford Explorer da EV9’un tasarımına ilham veren otomobiller arasında sayılıyor.

kia ev9

Kia EV9 6 ve 7 yolcu koltuklu seçeneklerle gelecek

EV9’da orta sıradaki koltuklar döndürülebiliyor. Böylelikle otomobile bir minivan veya tren havası kazandırılabiliyor. Otomobil 6 veya 7 yolcu koltuklu seçeneklerle satışa sunulacak. Ön tarafta iki adet 12.3 inç büyüklüğünde ekran bulunuyor. Fiziksel butonların sayısını azaltan Kia, dokunmatik butonlara yönelmeyi tercih etmiş.

kia ev9

Kia EV9 hakkındaki diğer detayları öğrenmek için önümüzdeki ayın ilk günlerini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER