Ulaşım

Kia en yeni elektrikli otomobili EV9’u resmen gözler önüne çıkardı

kia ev9
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kia EV9 adını taşıyan yeni elektrikli otomobiliyle ilgili bilgileri bir süredir paylaşıyordu. Otomobilin resmi tanıtımını gerçekleştiren şirket, tüm özellikleri gözler önüne serdi. 7 koltuklu bir elektrikli otomobil olan EV9’da üç koltuk sırası kullanıcıları bekliyor.

EV9’un nihai versiyonunun tasarımı, konsept versiyondan farklı görünmüyor. Füturistik hatlar ve açılı paneller ile kendine has bir tasarıma sahip olan EV9’da Kia’nın Sportage gibi modellerinden küçük izler görmek de mümkün.

Otomobilin ön paneli Kia tarafından “Dijital Kaplan Yüzü” olarak tanımlanıyor. Bu tanımlama, ön panelin sıra dışı aydınlatması için kullanılıyor. EV9’un GT-line olarak adlandırılan serisinde otomobilin ön ve arka tampon tasarımında da değişikliğe gidiliyor. Jant için de 19, 20 ve 21 inç olmak üzere üç seçenek sunuluyor.

kia ev9

EV9 hem arkadan çekişli hem de dört çekerli seçeneklerle gelecek. Batarya içinse 76.1 kWh ve 99.8 kWH olmak üzere iki seçenek mevcut. Küçük batarya sadece arkadan çekişli standart modelde tercih edilecek. Büyük batarya ise arkadan çekişli uzun menzilli model ve dört çekerli modelde kullanılacak.

Dört çekerli model 0’dan 100 kilometre hıza 6 saniye içinde ulaşabilecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde Kia Connect Store üzerinden daha hızlı performans getiren “Boost” modunu aktif hâle getirebilecek. Arkadan çekişli modelin uzun menzilli versiyonu 0’dan 100’e 9.4 saniyede çıkabilecek. Standart versiyonda ise bu süre 8.2 saniyeye iniyor.

kia ev9

Kia EV9 yılın ikinci yarısında yollarda olacak

Arkadan çekişli modelin uzun menzil versiyon tek şarjla 540 kilometre yol katedebilecek. Hızlı şarj desteği sayesinde 15 dakikalık bir işlem ile EV9’un 238 kilometre yol gitmesi mümkün olacak.

kia ev9

Kia EV9 için ön sipariş süreci 2023’ün ikinci çeyreğinde başlayacak. Otomobilin yılın ikinci yarısında yollara çıkması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER