Ulaşım

Kia elektrikli otomobili EV6’nın tasarımını gösteren fotoğrafları paylaştı

Kia EV6 elektrikli otomobilini detaylı ve açık biçimde görmeyi sağlayan ilk fotoğrafları paylaştı. Şirket geçtiğimiz hafta EV6’yı flu şekilde gösteren bazı fotoğraflar yayınlamıştı. Kia EV6’ya dair tüm detayları öğrenmek için kısa bir süre daha beklemek gerekse de, yeni fotoğraflar tasarım hakkında net bir fikir edinmeyi mümkün kılıyor.

Sportif bir “crossover” ilhamlı tasarıma sahip olan EV6, Kia’nın “Zıtların Birliği” olarak adlandırdığı yeni tasarım felsefesinin ilk ürünü niteliğinde. Bu felsefenin temelinde ise beş farklı sütun bulunuyor.

Bu sütunlar Kia tarafından şu şekilde adlandırılıyor: “Doğa İçin Cesur”, “Mantığın Neşesi”, “İlerleme Gücü”, “Yaşam İçin Teknoloji” ve “Sakinlik İçin Gerginlik”.

Kia’nın tasarım şefi Karim Habib, EV6’yla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “EV6, Kia’nın ilk özel olarak tasarlanmış elektrikli otomobili. İnsan merkezli ilerlemeci bir tasarımı ve elektriğin gücünü yansıtıyor. EV6’nın yeni elektrikli otomobil pazarında söz sahibi bir model olacağına inanıyoruz. EV6 ile ayırt edilebilen ve etkileyici bir tasarım oluşturmaya çalıştık. Bunu yaparken sofistike yüksek teknolojiye sahip özelliklerin saf ve zengin hacimlerde kullanımından yararlandık.”

kia ev6EV6, Kia’nın çatı şirketi Hyundai’nin E-GMP platformunun üstüne inşa edilen ikinci elektrikli otomobil olma özelliğini taşınıyor. Söz konusu platform, Hyundai’nin geçtiğimiz ay tanıttığı Ioniq 5 ile birlikte gözler önüne çıkmıştı.

kia ev6Kia EV6 hakkındaki tüm detaylar bu ay sona ermeden paylaşılacak. Şirket kesin bir tarih açıklamasa da, tanıtımın mart ayı sona ermeden yapılacağını daha önce duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER