ManşetlerUlaşım

Kia yeni elektrikli otomobili EV6’yı tanıttı

kia ev6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kia EV6 adını verdiği elektrikli otomobiline dair tüm detayları sonunda paylaştı. Şirket için önemli bir model olan EV6, Kia’nın gelecekte çıkaracağı elektrikli otomobiller için de bir tür yol gösterici niteliği taşıyor.

Kia EV6’da Hyundai Ioniq 5 ile aynı elektrikli otomobil platformu kullanılıyor. Ancak bu durum, iki aracın birbirleriyle aynı olduğu anlamına gelmiyor. Kia EV6’nın Ioniq 5’ten tamamen farklı bir otomobil olduğunu belirtmek gerekiyor.

Otomobil için 58 ve 77.4 kWh olmak üzere iki batarya seçeneği sunuluyor. Arkadan çekiş (RWD) ve dört çeker (AWD) seçenekleri EV6’yı Hyundai’nin otomobillerine yaklaştırıyor. Ancak EV6 GT modeli aradan sıyrılmayı başarıyor.

kia ev6EV6 GT’de 77.4 kWh batarya ve çift motor bulunuyor. 430 kW güç üretebilen bu çift motor sayesinde otomobil 0’dan saatte 100 kilometre hıza 3.5 saniyede çıkabiliyor. Otomobilin maksimum hızı ise saatte 258 kilometreyi geçiyor. EV6 GT’de sürüş dinamiğini iyileştirmek için elektrikli limitli kaymalı diferansiyel de mevcut. EV6 seçeneklerinin ortalama menzili ise 508 kilometre.

800V şarj sistemi bulunan otomobilde şarj hızı 350 kW’a kadar çıkıyor. Otomobilin bataryasının doluluk oranı 18 dakika içinde yüzde 10’dan yüzde 80 seviyesine yükseliyor. Otomobilin bataryasını mikrodalga fırın veya TV çalıştırmak ya da başka bir elektrikli otomobili şarj etmek için kullanmak da mümkün.

kia ev6Kia EV6’nın ön ve arka bagajlarında toplam 520 litrelik bir hacim sunuluyor. İki adet 12 inç ekranın bulunduğu otomobilde 14 hoparlörlü Meridian ses sistemi de mevcut.

Kia EV6, 2021’in sonları itibarıyla yollarda olacak. Otomobilin fiyatları konusunda ise şimdilik bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER