ManşetlerUlaşım

Kia elektrikli otomobil filosunu genişletmeye EV5 ile devam ediyor

Kia EV5

Kia EV5 adını taşıyan en yeni elektrikli otomobilini gözler önüne çıkardı. Şirketin mevcut EV6 ve EV9 modellerinin yanında yerini alan EV5 ile birlikte henüz “konsept” aşamasında olan EV3 ve EV4 modellerinin de duyurusu yapıldı. Kia, yeni elektrikli otomobillerini 35 ila 50 bin dolar arası fiyatlarla satmayı ve böylelikle elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasını hızlandırmayı amaçlıyor.

SUV formatında bir otomobil olan EV5, Kia’nın tam elektrikli otomobil filosunun üçüncü üyesi olma özelliğini taşıyor. Şirketin tescilli E-GMP platformunda geliştirilen otomobilin ilk olarak şirketin ana vatanı Güney Kore’de ve Çin’de satılması planlanıyor. Otomobilin özelliklerinin ülkeden ülkeye değişeceği belirtilirken; EV5 Çin’de standart, uzun menzilli ve dört çekerli uzun menzilli versiyonlarıyla yollara çıkacak. Çin’de satılacak olan standart modelde 64 kWh batarya ve 160 kW motor bulunuyor. Bu modelin menzili ise 530 kilometre.

Uzun menzilli versiyon ise tahmin edilebileceği üzere daha büyük bir bataryaya sahip. Böylelikle otomobil tek şarjla 720 kilometre yol katedebiliyor. Dört çekerli versiyon ise hızlı şarj özelliğiyle gelecek ve 650 kilometre yol katedebiliyor. Güney Kore’de satılacak versiyonların menzilinin pazar ihtiyaçlarına göre şekilleneceği belirtilirken, daha yüksek performans odaklı GT versiyonunun da ilerleyen dönemde tanıtılacağı açıklandı.

Kia EV3

Kia EV5 bu yıl bitmeden yollara çıkacak

Kia EV5 bu yıl bitmeden Çin’de yollarda olacak. EV5 ile birlikte gözler önüne çıkan EV3 ve EV4 ise hâlâ konsept aşamasında. EV3’ün EV9’un daha uygun fiyatlı versiyonu olduğu belirtilirken, EV4 de sedan bir elektrikli otomobil isteyenlere ulaşmayı hedefliyor.

Kia EV4
Kia EV4

İLGİLİ HABERLER