Ulaşım

Kia Concept EV3 ve EV4 ile gelecekteki elektrikli otomobillerinin ipucunu veriyor

Kia Concept EV3

Kia‘nın konsept elektrikli otomobilleri genellikle normalden daha fazla ilgiyle karşılıyor. Zira şirket bu araçlardaki pek çok fikri son üretim modellerine dahil ediyor. EV9 elektrikli SUV, şirketin bu yaklaşımının bir temsilcisi olmuştu. Bu doğrultuda gözler önüne çıkan Kia Concept EV3 ve EV4, şirketin “Zıtların birleşmesi” adını taşıyan tasarım felsefesini temsil ediyor.

Daha küçük bir otomobil olan Concept EV3, üretime daha hazır bir otomobil niteliği taşıyor. Kia, bu modelde amiral gemisi SUV’si EV9’un teknolojisini, pratikliğini ve tasarımını yansıttığını belirtti. Gerçekten de EV3’ün cesur ve füturistik tasarımı EV9 ile benzerlik gösteriyor. Tıpkı EV9’un konsept versiyonunda olduğu gibi, gövdeyen genişleyen sekizgen jantlar gibi geometrik desenlere sahip olan otomobil benzer şekilleri yanlarında ve arka lambalarında da taşıyor.

Otomobilin ön camı iç alan açmak için ileriye doğru taşınırken, cam tavan çizgisi öne doğru eğim yapıyor. Cam tavan bağlantısız C sütunu sayesinde havada süzülüyormuş gibi görünüyor. Kia’dan yapılan açıklamada, hacimlerin ve grafiklerin iç içe geçişinin mantıklı ama duygusal bir tasarım yarattığı belirtildi.

Kia Concept EV3
Kia Concept EV3

Kia otomobilin hacimli iç mekanını vurgulamak ve “dönüştürücü bir kabin ortamı” sunmak için tasarlanan neredeyse düğmesiz bir düzen ile iç mekanın daha gösterişli olduğunu belirtti. Oval direksiyon simidi, gerçek aynalar ve hem gösterge paneli hem de bilgi-eğlence sistemi işlevi gören yatay ekran iç mekanın parçaları arasında yer alıyor. Fiber örgülü malzemeler ve biyoplastikler de kabini daha modern bir görünüme kavuşturuyor.

Kia Concept EV3
Kia Concept EV3

Concept EV4’ün tasarımında ise hem güçlü geometrik şekiller yer alıyor hem de sportifliğe vurgu yapılıyor. Bu amaçla alçak bir burun ve geniş bir duruşa sahip uzun kuyruk siluetinin yanı sıra tavanın her iki yanında küçük uzantı olan “teknik tavan spoyleri” otomobilde mevcut. Büyük çamurluklar, çok sayıda kalın çizgi ve kıvrım, eğimli bir cam tavan ve ön ve arkada geometrik aydınlatmalar görüyoruz.

İç mekan genel olarak Kia Concept EV3 ile aynı. Ancak Kia, HVAC kullanıcı arayüzünün ve kullanılmazken orta konsolda düzgün şekilde saklanabilen kontrol panelini barındırıyor. Aracın saklama alanında ve ön panelinde üç boyutlu bir etki yaratmak için el dokuması kumaşlar tercih edilmiş.

  • Kia Concept EV4

Kia Concept EV3 ve EV4’ün batarya detayları bilinmiyor

Kia Concept EV3 ve EV4’ün motor gücü, bataryası ve yürüyen aksamı konusunda bilgi vermedi. Şirket öncelikle her iki otomobilin tasarımının alacağı reaksiyonları görmeyi amaçlamışa benziyor. Etkileyici tasarımlara sahip bu iki otomobilin çok da uzak olmayan bir gelecekte yollara çıkması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER