Teknoloji

Kia CarPlay ve Android Auto’yu eski otomobillerine getiriyor

kia carplayApple CarPlay ve Android Auto ile ilgili en büyük problem olarak söz konusu platformlara ilk elden ulaşmanın zorluğu ön plana çıkıyor. Yeni bir otomobil almayanların CarPlay veya Android Auto’nun imkanlarından faydalanmak adına üçüncü taraf araç içi bilgi ve eğlence sistemi satın alması gerekiyor.

Kia ise tek çözümün otomobil sahiplerini üçüncü taraf aksesuarlara mahkum etmek olmadığını görmüş gibi gözüküyor. Şirket, UVO3 araç içi bilgi ve eğlence sistemine ya da uygun navigasyon sistemine sahip otomobillerine ücretsiz olarak CarPlay ve Android Auto getirme fırsatı sunuyor.

Bu imkanlar sadece Kia’nın en yeni modelleriyle sınırlı kalmıyor. Optima, Optima Hybrid, Sedona ve Soul EV otomobillerinin 2015 modelleri güncelleme imkanından faydalanabilecek. Standart Souls otomobillerinde ise 2014 modeller de CarPlay ve Android Auto güncellemesi alabilecek. Bazı yamalar 2016 ve 2017 modeller ile sınırlı kalsa da, Kia CarPlay ve Android Auto güncellemeleriyle geniş bir alanı kapsıyor.

Kia CarPlay ve Android Auto güncellemeleri araç sahipleri tarafından yapılabilecek

Güncellemeyi alabilmek için Kia’nın MyUVO sitesinden kayıt yaptırmak gerekiyor. Siteye kayıt olan kullanıcılar, temmuz ayı sona ermeden bir bildirim alacak. Otomobil sahipleri güncellemeyi yetkili bir servise gitmeden yükleyebilecek. Kia, bu süreci başarıyla tamamladığı takdirde şirketin eski otomobillerine olan ilginin de artması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER