Ulaşım

Apple Car’ı Kia’nın üretmesi ihtimali hâlâ masada

kia apple car

Apple’ın “Apple Car” olarak anılan elektrikli otomobiline dair haberler birkaç hafta önce gündemde ciddi bir yer tutmuştu. Cupertino merkezli şirketin üretimi için Hyundai ile anlaştığı ve Apple Car üretiminin Kia tarafından gerçekleştirileceği belirtilmişti. Ancak bir süre sonra Hyundai cephesinden gelen açıklamada bu iddia yalanlanmış ve Apple ile görüşme bile yapılmadığı ifade edilmişti.

Taraflar arasındaki iplerin kopmasında Hyundai’nin süreci sızdırmasının ve Apple’ın bundan memnun olmamasının etkili olduğu söyleniyor. Hyundai’nin “Apple ile görüşmedik” açıklamasının da durumu kurtarma amacıyla yapıldığı belirtiliyor. Yaşananlara rağmen, taraflar arasındaki iplerin kopmamış olabileceği iddiası da etrafta dolaşıyor.

Taraflar arasındaki ilişkinin merkezinde yine Kia’nın olacağı belirtiliyor. Kia’nın ABD’nin Georgia eyaletinde bir fabrikasının bulunması, şirketi Apple Car üretimi için en uygun adaylardan biri hâline getiriyor. Güney Kore medyasında çıkan haberlere göre, iki şirket arasındaki köprüler tamamen yıkılmış değil. Apple ve Kia’nın elektrikli otomobil üretimi için yeniden bir araya gelebileceği belirtiliyor.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, Apple ve Hyundai geçtiğimiz yıl sekiz sektörü kapsayan bir iyi niyet anlaşması imzaladı. Bu sekiz sektör arasında elektrikli otomobiller de bulunuyor. Elektrikli otomobil başlığının otomobil kapısından ev kapısına kadar olan mesafeyi tanımlayan “son mil” mobilitesini de kapsadığı belirtiliyor. Analistlere göre, Hyundai’nin açıklaması masanın tamamen devrildiği anlamına gelmiyor.

Apple Car haberlerinin çıkmasının ardından Kia hisseleri değer kazanmıştı. Taraflar arasında iplerin tamamen kopmadığına dair haberlerin benzer bir etki yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER