Teknoloji

kesinti Var!: Elektrik ve su kesintilerine hazırlıksız yakalanmayın

kesintivar-android-uygulama-180714 (1024 x 575)

İnsanoğlunun temel günlük ihtiyaçlarını sürdürmesinde su ve elektrik hayati bir önem taşıyor. Dolayısıyla bu şebekelerde yaşanan sıkıntılar insan hayatını önemli ölçüde etkiliyor. Bu kesintileri önlemek sokaktaki vatandaşın elinde olmasa da, bu kesintilere karşı tedbir almak mümkün. İnsan hayatını neredeyse her alanda kolaylaştıran mobil uygulamalar burada da imdada yetişiyor. kesinti Var sayesinde Android kullanıcıları elektrik ve su kesintilerinden önceden haberdar olup tedbir alabiliyor.

kesinti-var-1

kesinti Var ile Adıyaman, Ankara, Antalya, Burdur, Çankırı, Isparta, İstanbul, Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerindeki elektrik ve su kesintileri takip edilebiliyor. Bunun için kullanıcıların uygulamanın ana ekranında bulundukları ili seçmeleri gerekiyor. Ancak belli bir ille sınırlı kalmayı istemeyen ve bulundukları konuma göre bilgi almak isteyen kullanıcılar için yine uygulamanın ana sayfasında uyarı seçenekleri bulunuyor. Kullanıcılar su ve elektrik kesintileri için ayrı ayrı sunulan kesinti bildirim özelliğini aktif hâle getirdikleri takdirde uygulama otomatik olarak konum takibine başlıyor ve planlı kesinti öncesinde otomatik olarak kullanıcıları uyarıyor.

kesinti-var-2

Elektrik ve su kesintileri uygulama içinde farklı bölümlerde gösteriliyor. Bu iki bölüm arasındaki seçim kesinti Var’ın ana ekranında yapılıyor. Bölümler hem görsel hem de yazılı biçimde belirtildiği için bu noktada bir kafa karışıklığı yaşamak pek mümkün gözükmüyor. Bu tercihin ardından kullanıcıların karşısına seçtikleri ildeki mevcut ve planlanmış kesintilerin listesi çıkıyor. Kullanıcılar bu liste üzerinde tarama yaparak kendi ilçelerini etkileyen kesintileri görebiliyor. Listenin görüntülendiği sayfanın sol üst kısmında bulunan telefon ikonu kullanıcıların doğrudan elektrik veya su arıza hattıyla iletişime geçmelerine aracılık ediyor. Büyüteç ikonu ise listede arama yapmak için kullanılıyor.

kesinti-var-3

Kullanıcılar kendi ilçelerini ekleyen kesintiyi listede bulduktan sonra bu kesintinin üzerine tıklayarak detaylara ulaşabiliyor. Bu detay sayfasında kesinti tarihi, saatleri, sebebi, bölgeleri gibi bilgileri görmek ve kesintiyle ilgili açıklamaları görmek mümkün oluyor. Sayfanın sol alt kısmında bulunan saat ikonu sayesinde kullanıcılar kesintinin başlangıç veya bitiş saatleri için alarm kurabiliyor. Eğer kesinti başladıysa kullanıcılara sadece bitiş için alarm kurma seçeneği gösteriliyor. Sayfanın sağ alt kısmında yer alan Facebook ve Twitter logoları ise kullanıcıların kesinti bilgilerini bu sosyal ağlar üzerinden paylaşmalarını ve arkadaşlarını kesintiden haberdar etmelerini sağlıyor.

kesinti-var-4

kesinti Var oldukça sade ve amaca uygun bir tasarıma sahip. Kullanıcılar uygulama içinde fazla dolaşmak zorunda kalmadan ihtiyaçları olan bilgiye erişebiliyor. Buna ek olarak, uygulamanın bildirim mekanizmaları da kesinti akıldan çıksa bile kullanıcıya gerekli hatırlatmayı yapıyor. Uygulamada kesinti bilgisi verilen illerin sayısı arttıkça uygulamadan faydalananların sayısı da artış gösterecektir.

İLGİLİ HABERLER