Teknoloji

Keşfedilen yeni bir ikona göre iPad Pro’da ana ekran düğmesi olmayacak

apple ipad pro 2018
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz ağustos ayında, iOS 12 geliştirici beta sürümü sayesinde gelecek nesil iPad Pro‘nun çok ince ekran çerçevesiyle geleceği ve ana ekran düğmesi barındırmayacağı ortaya çıkmıştı. 9to5Mac tarafından keşfedilen yeni bir ikon da bu yeni tasarımı doğruluyor.

9to5Mac’in söylediğine göre, iOS’in kodları içinde yer alan bu yeni ikon yakında çıkacak cihazla ilgili daha net bir görüş imkanı sunuyor. İnce çerçeveleri, yuvarlatılmış köşeleri, çentiksiz ekranı ve ana ekran düğmesinin olmayışını gösteriyor.

Aynı zamanda ikon sayesinde kenarda ses tuşlarının bulunduğunu, tepede de güç düğmesinin yer aldığını görüyoruz. Siteye göre, ekran kenardan kenara uzanıyor gibi görünmüyor. Ancak ikonun yapısı itibarıyla çerçevenin olması gerektiğinden daha kalın gösterilmiş olabileceğini de dile getiriyor.

iPad Pro iPhone’un yolundan gidecek

Bu sızıntı son zamanlarda dillendirilen dedikoduları destekliyor. iPad‘lerde daha büyük ekran olacak, Face ID sistemi sayesinde kilitli ekran cihaza bakıldığında açılacak. Ancak iPhone‘lardaki ekranda çentik bulunmayacak.

Diğer dedikodular arasında yeni iPad’lerin USB-C portlarıyla, güncellenmiş Apple Pencil ile ve muhtemelen kulaklık jaksız geleceği de var. Böylelikle Apple’ın tableti akıllı telefonlarının yolundan gidecek.

Apple, 30 Ekim’de New York’ta düzenleyeceği iPad Pro ve Mac etkinliğinde dedikodulara netlik kazandıracak, soruların cevaplarını verecek. Etkinlikle ilgili haberler ve detaylar en hızlı şekilde Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER