Manşetler

Kepler mimarisini daha ucuza sunan NVIDIA GeForce GTX 670 duyuruldu

NVIDIA en yeni grafik işlemci birimi GeForce GTX 670’i duyurdu. Şirketin Kepler mimarisini kullanan üçüncü ürünü olan GTX 670’in yurtdışı satış fiyatı $399 olarak belirlenmiş. GTX 680’in ve çift GPU’lu GTX 690’ın 28nm üretim prosesini ödünç alan GeForce GTX 670 sayesinde Kepler mimarisi biraz daha makul fiyattan kullanıcılara sunulmuş oluyor. Bu kart AMD tarafındaki en yakın rakibine göre yüzde 45 daha iyi bir oyun performansı vadediyor. NVIDIA GeForce GTX 670 yüzde 18 daha az güç tüketmesiyle de öne çıkıyor.

NVIDIA Surround, 3D Vision Surround ve PhysX işleme desteğine sahip olan bu kart tek bir monitöre 2560 x 1600 çözünürlüğe kadar görüntü akışı da sunuyor. NVIDIA’nın GPU Boost teknolojisi de performansı artırmak için saat hızlarını dinamik bir şekilde ayarlama fırsatı sunuyor. Şirketin geçici bozukluğu düzeltme teknolojisinden de yararlanılmış, böylelikle işleme sırasında görüntüde oluşabilecek çentiklerin önüne geçiliyor.

GeForce GTX 670’te 915 CUDA çekirdeği, 980 MHz’lik grafik ve 102.5MHz işlemci saati yer alıyor. Dual Link DVI-I, Dual Link DVI-D, HDMI ve DisplayPort soketi de bağlantılar arasında yer alıyor.

ASL, ASUS, Colorful, ECS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, Jetway, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle ve Zotac gibi üreticilerin GeForce GTX 670 grafik kartlarını piyasaya sürmesi bekleniyor.

İlgili – GeForce

İLGİLİ HABERLER