Teknoloji

YouTube videoları artık KeepVid üzerinden indirilemiyor

keepvidKeepVid bir zamanlar YouTube, Vimeo ve Facebook gibi mecralardaki videoları indirmek isteyenlerin başvurduğu ilk araçlar arasında yer alıyordu. Ancak site artık böyle bir imkan sunmayacak.

Sitede kullanıcılar videoları MP4 formatında indirebiliyor veya MP3 formatında sadece videonun sesini kaydedebiliyordu. Bu fonksiyonunu bırakan site, bundan böyle sadece reklam destekli video platformlarının ve çevrimiçi video abonelik sitelerinin gösterildiği bir liste işlevi görecek.

Bu karar biraz ani verilmiş gibi görünüyor. Sitenin Facebook sayfasına bakıldığında, mart ayının ilk günü itibarıyla Android uygulaması için önerilerin toplandığı görülüyor.

Bu kararın sitenin bir zamanlar desteklediği video platformlarından birinden gelen şikayet üzerine alınmış olabileceği belirtiliyor. Ana sayfasını yeniden tasarlayan site, kullanıcılarına iyimser bir not bıraktı. Söz konusu notta şu ifadeler yer alıyor: “KeepVid video indirmenin video indirme araçları ve video platformunun üçüncü taraflarla video indirme konusunda anlaşmaya varması durumunda yeniden mümkün olacağına inanıyor.”

KeepVid, notunda bahsettiği gün gelene kadar kullanıcılarına video indirmeleri YouTube Go’yu kullanmalarını önerdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER