Teknoloji

Keenetic’ten uzaktan eğitim ve çalışma için güvenilir modem arayanlara tavsiyeler

keenetic

Yeni tip koronavirüs salgını Türkiye’de de etkisini gösteriyor. İnsanların evde daha fazla zaman geçirdiği ya da uzaktan çalıştığı ve eğitim gördüğü bu dönemde, internet erişiminin kesintisiz ve güvenilir olması da büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında Türkiye pazarına giriş yapan Keenetic, gelişmiş teknik nitelikleriyle doğru cihaz seçimine dikkat çekiyor.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı halkın evde kalma gereksinimi ile kaliteli bir internet erişimi gerekirken, iş hayatı da büyük ölçüde etkileniyor. Çalışma süreleri azaltılan AVM’ler ve kapanan çeşitli toplu alanların bulunmasının yanı sıra pek çok sektör kesintisiz toplumun günlük ihtiyaçlarını sağlamak için aynı hızla çalışmalarına devam ediyor. Salgının yayılmasını engellemek ve sağlığı korumak adına çözüm arayışındaki kurumlar; evden çalışma, toplantıları fiziksel yerine online yapmak gibi yöntemlere yönleniyor. Sağlık uzmanlarının evden sadece acil ihtiyaçlar için çıkılmasını önerdikleri bugünlerde, iş ve özel hayatta görüntülü görüşmeler de giderek artıyor. Bu durum da kesintisiz internet bağlantısına duyulan ihtiyacı en üst düzeye çıkarıyor.

Yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda okulların tatil edilmesi ve uzaktan eğitime başlanacak olması da evdeki internet bağlantısını daha önemli hale getiriyor. Aynı evde farklı odalarda online eğitim, uzaktan çalışma ve bunun yanı sıra bir de video izleme gibi işlerin aynı anda gerçekleşebilmesi için iyi bir Wi-Fi bağlantısına ihtiyaç duyulacaktır.

Sonuç olarak internet üzerinden haberleşmede zengin ve güvenli iletişime yönelik talep önemli ölçüde arttı. Farklı ürünlerini incelediğimiz Keenetic de, farklı bütçelere ve ihtiyaçlara hitap eden ürünleriyle bu noktada epey güçlü görünüyor. Keenetic Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Vefa Tarhan da bu noktaya dikkat çekiyor.

Tarhan’ın belirttiğine göre, bugünlerde yaşanan koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle, ülkemizde internet kullanımı genel olarak yüzde otuzun üzerinde arttı. “Keenetic ürünlerimizle evlerde oldukça nitelikli internet erişimi olanağı sağlarken uzaktan eğitim ve iş ihtiyaçlarında, güvenli ve kesintisiz iletişim için de büyük değer sunmaktayız. Çeşitli kurumlar homeoffice; uzaktan çalışma yöntemini uygulamaya aldı. Bu uygulamayla hızlı ve güvenli internet erişimine ihtiyaç önemli ölçüde arttı.”

keenetic viva

Ofis ortamında olmadan uzaktan çalışanlar için çok çeşitli ve pratik Keenetic VPN seçeneklerinin bulunduğunu söyleyen Tarhan, kullanıcıların ofislerine bu şekilde güvenle bağlanabileceğini vurguladı. Ofis ortamında yapılabilen tüm uygulamaları, Keenetic çözümleriyle uzaktan güvenli biçimde çalıştırmanın mümkün olacağını da ekledi.

Tarhan, Keenetic’in gerek yazılımı, gerekse bulut temelli DNS yapısı sayesinde modem arkasındaki tüm cihazlara erişimler için kullanıcı bazlı tanımlama imkanı sunduğunun da altını çizdi. “Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerde ofise eklenen veya yeni konacak Keenetic modem ya da routerlar ile bulut temelli bir sanal domain oluşturulup, dışarıdaki izin verilen tüm mobil akıllı telefon veya diz üstü bilgisayarlardan, diğer ofislerden PPTP, Open VPN, IP Sec L2TP, SSTP VPN ile güvenle erişilebilir.”

Keenetic cihazları hem sunucu hem de istemci olarak çalışabiliyor. Üstelik Tarhan, Keenetic olarak bu dönemde VPN desteğine sahip tüm ürünlerinde, iş ortaklarının katkılarıyla fiyat indirim kampanyası başlattıklarını da kaydetti. “En ekonomik şartlarda ürünlere erişilebiliyor, tüm satış mecralarımızın özverisiyle internet üzerinden tedarik edilebiliyor.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER