İncelemelerManşetler

Keenetic Start İncelemesi

keenetic start inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Keenetic ürün yelpazesi içinde giriş seviyesinde bulunan Keenetic Start, evinde veya iş yerinde Wi-Fi ağının kapsamını genişletmek isteyenler için makul bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Keenetic Start, 100 Mbps’ye kadar tüm internet planları için kesintisiz internet erişimi sağlıyor. Bu da onu IPTV, Akıllı TV ve benzeri cihazların internete bağlanması için elverişli hâle getiriyor. Evinizde, modemden uzakta bulunan set üstü cihaz, ev sinema sistemi, eğlence cihazı, oyun konsolu gibi cihazları kablo bağlantısı üzerinden internete bağlamak için Keenetic Start uygun bir seçim olacaktır. Arkada bulunan dört adet Ethernet portu sayesinde Wi-Fi desteklemeyen multimedya cihazlarınızı da kabloyla bağlayarak onlara internet erişimi sağlayabilirsiniz.

Keenetic Start’ı Hepsiburada.com’dan uygun ödeme koşullarıyla ve fiyatla satın alın

İki adet, 5dBi, yüksek hassasiyetli Wi-Fi anten, döndürülebilir yapısı sayesinde sinyal akışını ayarlamaya izin veriyor. Aynı zamanda Keenetic Start’ı yerleştirme konusunda da size daha fazla hareket imkanı tanıyor. Bunun dışında, Keenetic Start’ın tasarımı diğer Keenetic ürünlerinin tasarımına benziyor. Daha önce incelediğimiz Keenetic ürünlerine göre çok daha küçük boyutlarda geldiğini söylememiz gerekiyor. Keenetic Start, kompakt tasarımı sayesinde dar alanlara bile rahatlıkla yerleştirilebilir.

Cihazın ön tarafında güç, ağ bağlantısı ve Wi-Fi bağlantısı için gösterge lambaları var. Aynı zamanda çok işlevli bir düğme bulunuyor. Bu düğmenin görevlerini, Wi-Fi ile bağlantılı şekilde, web arayüzü üzerinden ayarlama imkanınız bulunuyor. Cihazda USB portu bulunmuyor. Arkada da dört adet Ethernet portu, sıfırlama düğmesi ve güç girişi yer alıyor.

Keenetic Start’ın kutu tasarımı da daha önce gördüğümüz Keenetic ürünlerininkiyle aynı, ancak doğal olarak çok daha küçük ebatlarda geliyor. Kutunun içinden Keenetic Start’ın yanı sıra güç adaptörü ve bir adet Ethernet kablosu çıkıyor.

Teknik özelliklere baktığımızda; Keenetic Start’ın 16 MB flaş bellek, 64 MB DDR2 SDRAM, 575MHz işlemci gibi özelliklerin bulunduğunu görüyoruz. Keenetic OS işletim sistemiyle yüklü olarak gelen cihaz 2.4 GHz frekans bandında çalışıyor ve 802.11n Wi-Fi desteğine sahip. Bu da günümüzde çoğu ev ve iş yeri için yeterli bir internet bağlantı hızı sağladığını gösteriyor.

Keenetic Start’ın kurulum işlemi de diğer Keenetic ürünlerininkine benzer bir şekilde ilerliyor. Kurulumu ister bilgisayar, ister akıllı telefon üzerinden yapabilirsiniz. Akıllı telefonla kurulum daha pratik olması nedeniyle tercih edilebilir. Start’ı prize bağladıktan sonra ücretsiz olarak indirebileceğiniz Keenetic uygulamasını açın. Daha sonra cihazın altındaki barkodu okutarak Keenetic Start’ın sağladığı Wi-Fi ağına cihazınızı ekleyin. Sonra uygulamaya geri dönerek kurulum sihirbazını çalıştırın.

Keenetic Start açılışta router modunda başlıyor. Ancak kurulumun hemen başında çalışma modunu değiştirebilirsiniz. Eğer Start ile mevcut Wi-Fi şebekenizi kablosuz bağlantı üzerinden genişletmek istiyorsanız, o hâlde buradan Tekrarlayıcı moduna moduna geçiş yapmalısınız. Bunun ardından cihaz yeniden başlatılacaktır. Daha sonra Keenetic Start?a bilgisayarınız aracılığıyla, Ethernet portu üzerinden bağlanmalı, gerekli IP ayarlarını yapmalısınız. Keenetic Start, modu değiştirdiğinizde hangi IP değerlerini atamanız konusunda size yol gösteriyor. Daha sonra internet tarayıcısı üzerinden web arayüzüne erişebilir, cihazın evinizde veya iş yerinizdeki mevcut Wi-Fi ağına bağlantısını gerçekleştirebilirsiniz.

Erişim noktası modunda çalışan Keenetic Start’ın web arayüzü üzerinden cihazın çeşitli ayarlarını yapabilirsiniz. Wi-Fi şebekesinin adını, şifreleme yöntemini ve şifresini değiştirmek bunların arasında yer alıyor. Keenetic Start?ın sunduğu Wi-Fi bağlantısının adını da mevcut W-fi adıyla anı yapın. Şifreyi de aynı olacak şekilde değiştirin. Böylelikle evinizdeki veya iş yerinizdeki cihazların Keenetic Start?a bağlanması için bir şey yapmanıza gerek kalmayacaktır. Öte yandan web arayüzü sayesinde cihazın genel durumunu görebilir, yazılım güncellemelerini yapabilir veya çeşitli ayarları gerçekleştirebilirsiniz.

Keenetic Start’ı router modunda da kullanmanız mümkün. Gerekli kablo bağlantısını yaptıktan sonra bilgisayardan açacağınız web arayüzü üzerinden işlem yapmanızı tavsiye ediyoruz. Adres çakışmasını önlemek için Ev Ağı adres aralığını değiştirmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra Kablolu internet bağlantı ayarları içerisinden de bir elle IP ataması yapmanız bağlantı kurmanız için gerekli olabilir. Eğer router modunda kullanırsanız, Start’ın üzerinden sunulacak bir Misafir Ağı da oluşturmanız mümkün.

Keenetic Start da diğer Keenetic ürünleri gibi güvenlik duvarı, DNS ekleme, reklam koruması gibi özellikleri sunuyor. Aynı zamanda domain ekleyerek Keenetic Start’a uzaktan da erişim bakım veya kontrol işlemlerini uygulayabilirsiniz.

Keenetic Start, öncelikle evinde veya iş yerindeki Wi-Fi ağının kapsamını genişletmek isteyenlere hitap ediyor. Farklı modlarda çalışabilmesi ve gerektiğinde diğer ihtiyaçlara da cevap verecek kapasiteye sahip olması da bu ürünün artıları arasında yer alıyor. Aynı zamanda güçlü antenleri de piyasada gördüğümüz benzer işlevli diğer cihazlara göre daha fazla verim elde etmeyi sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER