İncelemelerManşetler

Keenetic Air İncelemesi

keenetic air inceleme

Kablosuz cihazlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası hâline geldi. Bulunduğumuz her yerde düzgün bir Wi-Fi bağlantısının bulunması da ilk dikkat ettiğimiz unsurlardan bir tanesi oluyor. Evlerde veya iş yerlerinde, her ortamda güçlü bir kablosuz ağ sinyalinin bulunmasına daha fazla dikkat etmeye başladık. Bu nedenle kablosuz ağların performansını ve menzilini artıran ürünlere daha fazla yatırım yapıyoruz. Bu noktada Keenetic Air, güçlü bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Keenetic Air, kablolu cihazlarla kablosuz ağ yetenekleri eklemenin yanı sıra, evinizde veya iş yerinizde bulunan Wi-Fi ağını genişletmenize olanak sağlıyor. Bu cihazı ihtiyaçlarınıza göre farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Üstelik sunmuş olduğu güvenli internet araçlarıyla sizi siber saldırılara karşı koruma imkanını sunuyor.

Keenetic Air’ı Satın Alın: HEPSİBURADA

Keenetic Air video inceleme

Keenetic Air’ın teknik özelliklerine baktığımızda, 580 MHz hızında çalışan işlemci taşıdığını görüyoruz. 64 MB RAM, 16 MB flaş bellek, kripto hızlandırıcı gibi özellikler de mevcut. Cihaz KeeneticOS olarak adlandırılan bir yazılımla yüklü olarak geliyor. Bu yazılım hem cihazın verimli şekilde çalışmasını sağlıyor, hem de sunduğu arayüzle kurulum ve yönetim işlerini kolaylaştırıyor.

Kablosuz bağlantı özelliklerine baktığımızda ise, 5 GHz ve 2.4 GHz çift bant Wi-Fi desteğinin bulunduğunu görüyoruz. 802.11a/b/g/n/ac gibi mevcut Wi-Fi protokollerinin hepsi destekleniyor. Aynı zamanda WPA 2’nin yanında WPA 3 güvenlik protokolünün desteklenmesi de önemli bir artı. Apple’ın iOS 13 güncellemesiyle birlikte mobil cihazlarına WPA 3 desteği getirdiğini bu noktada hatırlatalım.

keenetic air inceleme

Keenetic Air’ın üstünde dört adet anten yer alıyor. Bu dönebilir antenler hem yönlendirici cihazın konumlandırılmasını hem de sinyalin yönelimini ayarlamayı sağlıyor. Arkada ise dört adet Ethernet portu bulunuyor. Cihazın üstünde yer alan donanımsal çalışma modu düğmesi sayesinde de Air cihazını evin tamamını kapsayan Wi-Fi sistemine kolayca dahil edebilirsiniz. Ön tarafta yer alan gösterge lambaları da bağlantı durumunu kolaylıkla takip etmenizi sağlıyor. Keenetic Air’ın görünüş itibarıyla Keenetic’in diğer ağ ürünlerine de oldukça benzediğini görüyoruz. Bu da evinize veya iş yerinize, tamamen Keenetic ürünlerinden oluşan bir ağ kurduğunuzda, görsel açıdan bütünlük oluşmasını sağlıyor.

Daha önce incelediğimiz Keenetic Extra DSL gibi, Keenetic Air da arkasında oldukça açıklayıcı bilgilerin yer aldığı bir kutuda geliyor. Kutunun arkasına baktığınızda ürünle ilgili gerekli tüm bilgileri detaylıca alabilirsiniz. Kutunun içinden çıkanlara baktığımızda ise, Keenetic Air router cihazının yanı sıra bir adet güç adaptörü, bir adet ethernet kablosu, hızlı kurulum kılavuzu ve garanti belgesini görüyoruz.

Keenetic Air’ı ister Wi-Fi ağını genişleten Extender modunda, isterseniz de mevcut kablosuz ağı büyüten Mesh, yani örgü modunda kurabilirsiniz. Eğer evinizde Keenetic Extra DSL veya Keenetic Ultra gibi bir cihaz varsa, o hâlde en mantıklısı Keenetic Air’ı örgü modunda bağlamak olacaktır. Bu sayede daha yüksek verim imkanı elde edeceksiniz.

Keenetic Air’ın kurulum işlemini ister bilgisayarınızdan isterseniz de akıllı telefonunuzdan gerçekleştirebilirsiniz. Keenetic iOS veya Android uygulamasını cihazınıza indirdikten sonra uygulama içinden Keenetic Air’ın altında yer alan QR kodunu okutarak işe başlayabilirsiniz. Sonrasında Mesh veya Extender modunda kuruluma göre adımları takip edebilirsiniz. Eğer Mesh modunda kuracaksanız ve ortamda Keenetic’in bir modem veya yönlendirici cihazı varsa işiniz daha kolay. Zaten Keenetic uygulamasında mevcut cihazınızın yönetim paneli bulunuyor. Bu cihazda yer alan Wi-Fi genişletme ayarlarına girerek bağladığınız Keenetic Air’ı hızlı şekilde ağınıza dahil edebilirsiniz. İşlerinizi hızlandırması amacıyla, Keenetic Air’ın kutusundan çıkan Ethernet kablosunu mevcut Keenetic cihazının arkasına takarak kurulum işlemini gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz.

Kurulum işlemini bir kez tamamladıktan sonra, Keenetic Air’ı artık istediğiniz yere taşımakta özgürsünüz. Yapmanız gereken cihazın fişini uygun bir prize takmak. Sonrasında cihazınız mevcut Wi-Fi ağıyla bağlantısını gerçekleştirecek ve işini yapmaya başlayacaktır. Keenetic mobil uygulaması üzerinden Keenetic Air’ın mevcut veri akışını veya kablosuz ağ bilgilerini görebilirsiniz. Kablosuz ağ ayarı yapmak veya diğer güvenlik ayarlarını düzenlemek için ise bilgisayar üzerinden Air’ın web kontrol paneline erişmenizi tavsiye ederiz.

Keenetic Air performans açısından beklentilerimizi karşılamayı başarıyor. Akıllı telefon veya tabletinizle, evde ya da iş yerinde hareket ederken erişim noktaları arasında geçişin hızlı şekilde olduğunu fark edeceksiniz. Belki ilk geçiş işlemi biraz daha uzun sürebilir, ancak zaman geçtikçe Keenetic’in örgü yapısı ile cihazınız anlaşıyor ve erişim noktaları arasında geçişler de daha hızlı şekilde tamamlanıyor. Sonuç olarak Extender modunun aksine, herhangi bir şekilde Wi-Fi ağından kopmadan, tüm ev veya iş yerinde istediğiniz noktaya rahatlıkla hareket edebilir ve veri alışverişinizi sürdürebilirsiniz.

Keenetic Air’ı öncelikle evinde veya iş yerinde hâli hazırda bir Keenetic ağ ürünü bulunanlara öneriyoruz. Ancak var olan kablolu modeminize kablosuz ağ özellikleri kazandırmak ya da mevcut Wi-Fi modeminizin çalışma alanını genişletmek için de Keenetic Air’ı tercih edebilirsiniz. Böylelikle hem yüksek performanslı hem de güncel kablosuz güvenlik teknolojilerini de destekleyen bir ürüne sahip olacaksınız.

Keenetic Air’ı Satın Alın: HEPSİBURADA

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER