Eğlence

Keanu Reeves Matrix 4’te oynamayı neden kabul ettiğini açıkladı

matrix 4 keanu reeves
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Matrix serisi 2021’de tam 18 yıllık bir aranın ardından geri dönecek. Serinin başrol oyuncuları Keanu Reeves ve Carrie-Ann Moss, Empire dergisine verdikleri röportajda Matrix 4 için gelen teklifleri neden kabul ettiklerini açıkladılar. Aynı zamanda filmin yönetmenliğini da yapan Lana Wachowski’nin yazdığı senaryo, her iki oyuncuyu da epey etkilemiş gibi görünüyor.

Reeves, röportajda konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Lana Wachowski, bende yankı bulan güzel bir senaryo ve muhteşem bir hikaye yazdı. Bunu yapmamın tek sebebi bu. Yeniden onunla çalışmak inanılmaz. Bu gerçekten özel oluyor ve hikayenin söyleyecek anlamlı şeyleri olduğunu düşünüyorum. Hepimizin bundan beslenebileceğine inanıyorum.”

Senaryonun yazım sürecinde Wachowski’ye Bulut Atlası’nın yazarı David Mitchell ve aynı zamanda ABD’deki Princeton Üniversitesi’nde ders veren yazar Aleksandar Hemon eşlik etti. Filmin hikayesi hakkında henüz hiçbir şey bilinmezken, Neo ve Trinity’nin nasıl hayata döndükleri sorusunun cevabı da şu an için ortaya çıkmış değil.

Set fotoğraflarında Reeves, adeta bir Jedi gibi beyaz bir cübbenin içinde görülüyor. Bir sahnede Moss’un kullandığı motosiklette ikilinin birlikte gittiği de fotoğraflarda dikkat çeken bir diğer sahne oluyor. İkilinin San Francisco’nun finans bölgesindeki yüksek bir binadan atlaması, izleyicilerin alıştıkları Matrix sahnelerini yeni filmde de bulacağını gösteriyor.

Aynı röportajda konuşan Carrie-Ann Moss da projenin kendisi için sürpriz olduğunu belirtti. “Bunun olacağını hiç düşünmedim. Böyle bir şey radarımda yoktu” diyen Moss da senaryoyu övmeyi ihmal etmedi. Tecrübeli oyuncu, senaryonun “inanılmaz derinliğe” sahip olduğunu dile getirdi. Moss, senaryonun bütünlüğünün ve sanatsallığının da en yüksek seviyede olduğunun altını çizdi.

Keanu Reeves ve Carrie Ann Moss, Matrix 4 için güçlü bir oyuncu kadrosuyla kamera karşısına geçiyor. Jada Pinkett Smith, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra ve Yahya Abdul-Mateen II gibi isimler de filmin oyuncu kadrosunda bulunuyor. Matrix 4, 21 Mayıs 2021’de vizyona girecek.

İLGİLİ HABERLER