Teknoloji

Eski HTC yöneticilerinin şirketi Kazam’dan yepyeni Android telefonlar

HTC İngiltere ekibinde çalışan iki isim, Michael Coombes ve James Atkins geçtiğimiz haziran ayında Kazam adını verdiklerini yeni bir şirket kurmuşlardı. Bu marka altında geliştirilen ilk cihazlar görücüye çıktı.

kazam-thunder-q45-black-061113Kazam toplam yedi farklı cihazla tüketicilerin karşısına çıkıyor. Bunlardan iki tanesini üst sınıf Thunder serisine mensup cihaz oluştururken beş tanesini de giriş seviyesi Trooper cihazları oluşturuyor.

Aslında bakarsanız, Thunder’ın üst sınıf sayılması biraz göreceli bir durum. Thunder Q5.0 ve Thunder Q4.5 modellerinden ilki hakkında çok fazla bir detay yok, ancak yukarıda fotoğrafını gördüğünüz ikincisinin 1.3 GHz dört çekirdeki MediaTek işlemci ve 1 GB RAM içerdiği belirtiliyor. 4.5 takısından anlaşılacağı üzere, varolan 4.5 inç ekran da 854 x 480 gibi düşük bir çözünürlük içeriyor.

Trooper serisi altında da X3.5, X4.0, X4.5, X5.0 ve X5.5 modelleri yer alıyor. Bunların her biri çift çekirdekli işlemci ve 512 MB RAM içeriyor. 3.5 inç ve 4.0 inç’lik versiyonlarda düşük çözünürlüklü ekranlar bulunuyor.

Her bir Kazam cihazı çift SIM kart yuvası içeriyor, böylelikle gelişmekte olan ülkelerin pazarları için çok daha uygun hâle geliyor. Bu arada Kazam Rescue adı verilen uzaktan destek hizmeti de Kazam’ın Android telefonlarında bulunuyor. Bu servis kapsamında bir servis yetkilisi cihaza uzaktan erişiyor ve sorunları çözmeye çalışıyor. Eğer ekran ilk yıl içinde çatlarsa veya kırılırsa, Kazam bunu ücretsiz olarak değiştiriyor.

Kazam’ın bu telefonlarının ne zaman piyasaya çıkacağı ve ne kadara satılacağı şu an için bilinmiyor.

İlgili >>Kazam

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER