Teknoloji

Kayıp akıllı telefonunun izini süren genç öldürüldü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

jeremy-cook-190615

Kaybettiği cep telefonunu bulmaya çalışan Kanadalı gencin macerası ölümle sonuçlandı. 18 yaşındaki Jeremy Cook’un ölümünü soruşturan polis, gencin telefonunu yanlışlıkla takside unuttuğunu ve sonrasında da telefonunu bulmak için takip yazılımına başvurduğunu düşünüyor.

Hem Apple hem de Google, kayıp akıllı cihazların bulunabilmesi için kullanıcılarına uygulamalar sunuyor. iOS’te bu görevi iPhone’umu/iPad’imi Bul uygulaması üstlenirken, Android için de Cihaz Yöneticisi devreye giriyor. Bu araçlar sayesinde pek çok kişi pahalı akıllı telefonlarına yeniden kavuşsa da, bu uygulamaların kimi zaman riskli durumlara yol açabildiği biliniyor. Telefonunu ararken kendilerine veya başkalarına zarar verenlerle ilgili hikayeler daha önce de gündeme gelmiş, bu vakaların görülme sıklığının artması üzerine Los Angeles Polis Departmanı’ndan “Bir telefon için hayatınızı kaybetmenize değmez.” şeklinde bir açıklama yapılmıştı.

Yetkililer Jeremy Cook’un kayıp telefonunun izine bir park alanında rastladığına ve sabaha karşı saat 5’te söz konusu alana gittiğine inanıyor. Cook’a bu macerasında kız kardeşinin de eşlik ettiği düşünülürken, alana gelir gelmez park halindeki bir arabada bulunan üç kişiyle tartışmaya başladıkları söyleniyor. Cook telefonunu almak için kendi arabasından çıktığında diğer arabanın çalıştırıldığı ve bu arabadan açılan ateş sonucunda Cook’un olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırganların kullandığına inanılan otomobil bir çite ve telefon direğine çarpmış olarak terkedilmiş vaziyette bulundu. Cook’un cep telefonunun da aracın içinde olduğu ifade edilirken, polis üç şüpheliyi aramayı sürdürüyor. Polis söz konusu araçların faydalarına dikkat çekerken, kullanıcıların kendilerinden yardım istemesi gerektiğini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER