Teknoloji

Katlanabilir tablet Samsung Galaxy Z Fold Tab ile ilgili daha fazla ipucu

samsung galaxy z fold tab

Samsung, katlanabilir telefonlarını Galaxy Z serisi altında birleştirmişti. Şirketin ürün yelpazesinin, gelecekte katlanabilir tabletleri de kapsayacak şekilde genişleyeceğine dair artan kanıtlar var. Yakın tarihli bir haberde, Güney Koreli şirketin önümüzdeki yıl Galaxy Z Fold Tab adlı bükülebilir bir tablet piyasaya sürmeyi planladığı belirtilmişti. Üstelik yeni bir ticari marka başvurusu söylentileri destekliyor.

Let’s Go Digital, Samsung’un 23 Nisan’da “Samsung Z Fold” markası için Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (EUIPO) bir ticari marka başvurusunda bulunduğunu bildirdi. Başvuru ile ilgili detaylar yetersiz kalsa da, bu markanın akıllı telefonlar ve tabletler için olduğu anlaşılıyor.

Şirket geçen yıl “Galaxy Z” ve “Z Flip” isimlerinin ticari marka haklarını almıştı. Bunların başvuru dosyalarında sadece akıllı telefonlardan bahsediliyordu. Gelmesi beklenen cihaz ise iki menteşeli, üçe katlanabilen bir tablet olacak.

Samsung’un daha önce çift katlanan bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı söylenmişti. Bunun Z Fold Tab olarak anılan cihazdan farklı olup olmadığı net değil. Bu cihazın uygulama dostu bir tasarımla geleceği söyleniyordu.

Galaxy Z Fold Tab “daha kalın” bir Ultra İnce Cam ile gelecek

Şirketin ilk katlanabilir tabletinin 2022’nin ilk çeyreğinde Galaxy S22 serisiyle birlikte piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Ayrıca, Samsung’un Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3’ü tanıtmasının beklendiği Temmuz Galaxy Unpacked etkinliğinde bunun bir ön gösteriminin yapılması ihtimali de var.

Galaxy Z Fold Tab modelinin mevcut modellere göre daha sağlam bir Ultra İnce Cam (UTG) içereceği varsayılıyor. Çünkü bu cihaz muhtemelen S Pen kapasitif ekran kalemi ile uyumlu olacak. Bu katlanabilir ekranlı tablet, şimdiden en iyi Android tablet için unvanına aday gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER