Teknoloji

Apple farklı katlanabilir iPhone prototiplerini test ediyor

katlanabilir iphone

Katlanabilir ekranlı iPhone hakkındaki söylentiler ve temenniler çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Samsung, Huawei ve Oppo gibi şirketlerin katlanabilir telefonları gözler önüne çıksa da, Apple’dan henüz bu yönde bir hamle gelmiş değil.

Apple ürünleriyle ilgili dikkat çekici öngörüleri bulunan duyumcu Dylan, iPhone 14’te Face ID’nin ekranın altına taşınacağı ve ön kameranın da ekran üzerindeki deliğe yerleştirileceğini belirtmişti. Dylan’a göre, Cupertino merkezli şirket farklı katlanabilir telefonları da test ediyor.

Dylan Apple’ın hem katlanabilir telefon teknolojisi hem de katlanabilir telefon pazarına dair endişeleri olduğuna inanıyor. Şirketin farklı katlanabilir telefon prototiplerini test ettiğinden emin olduğunu söyleyen popüler duyumcu, Apple’ın katlanabilir ekran teknolojisinin gerektirdiği tavizlerden endişe duyduğunu belirtti. Dylan, Apple’ın pazarın nasıl şekilleneceği konusunda da şüphelerinin bulunduğunu dile getirdi.

Dylan’a göre, Apple katlanabilir tasarımın mevcut iPhone tasarımına göre bir geri adım olmasını istemiyor. Katlanabilir iPhone’un 2023’te piyasaya çıkacağına dair söylentiler olsa da, Dylan’ın öngörüleri Apple’ın biraz daha beklemekten yana olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER