Teknoloji

Apple ilk katlanabilir iPhone ile önemli bir geleneğine son verebilir

iphone 15 inceleme katlanabilir iphone

Android telefon üreticilerinin ürün portföyünde katlanabilir cihazlar uzun süredir var. Apple ise henüz bu sulara ayağını değdirmiş değil. Güney Kore kaynaklı yeni bir habere göre, ilk katlanabilir iPhone beklenenden biraz daha ileri bir tarihte çıkabilir.

Habere göre, Apple’ın ilk katlanabilir telefonu 2027’nin başlarında çıkacak. Daha önce yine Alpha Business sitesi tarafından yayınlanan bir haberde, katlanabilir iPhone’un çıkışı için 2026’nın sonları işaret edilmişti.

Haberde kaynağın şu cümleleri yer alıyor: “Şirketin katlanabilir ekranın arz ve talebi de dahil olmak üzere tüm konularda kapsamlı hazırlıklar yaptıktan sonra, katlanabilir iPhone’un satışına beklenenden biraz daha geç başlamayı planladığını anlıyorum.”

Her durumda, bahsi geçen lansman aralığı, Apple adına büyük bir değişim anlamına geliyor. Şirket, iPhone SE serisi dışında yeni iPhone’larını genellikle yılın ikinci yarısında piyasaya sürüyor.

Apple’ın tanıtımı 2027’nin sonlarına ertelemek yerine 2027’nin başlarında yapmasının pek çok tarafsız gözün isteği olduğunu tahmin etmek zor değil. Buna ek olarak, tanıtımın gecikmesinin Apple açısından başka bir tuhaf duruma da yol açacağını belirtmek gerekiyor.

Apple’ın katlanabilir iPhone’da standart iPhone’larında kullandığı en güncel işlemciye yer vermesi bekleniyor. Katlanabilir telefonun çıkışının gecikmesi durumunda kullanıcılar işlemcisi “daha az güncel” bir telefon için daha fazla para ödemek zorunda kalabilir. Google hâlihazırda Pixel Fold katlanabilir telefonunda bu durumdan muzdarip. Ancak Pixel Fold 2 ile işlemci tarafındaki bu asimetrinin düzeltileceği tahmin ediliyor. Şirketin Pixel Fold 2’yi sonbaharda diğer Pixel telefonlarıyla birlikte tanıtıp doğrudan Tensor G4’e geçeceği söyleniyor.

Apple katlanabilir iPhone dışında başka ürünler de hazırlıyor

Söylentilere göre; Apple, iPhone dışında başka katlanabilir ürünler de hazırlıyor. Katlanabilir iPad ve MacBook’un da şirketin planları arasında yer aldığı söylense de, bu cihazların 2026’dan önce çıkması beklenmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER