Teknoloji

Katlanabilir ekranlı iPhone’un çıkışı için yeni iddia

katlanabilir iphone

Apple’ın katlanabilir iPhone geliştirdiğine dair ilk haberler 2017’nin sonlarında gündeme gelmişti. O günden bu yana söz konusu haberler sürekli olarak etrafta dolaşıyor. Son dedikodularda katlanabilir iPhone’la tanışma için 2022 işaret ediliyordu. Ancak analitik şirketi EqualOcean’a göre, katlanabilir ekranlı iPhone’un piyasaya çıkışı 2023’ü bulacak.

EqualOcean’ın analizinde, katlanabilir iPhone’un kalem desteğiyle geleceği de belirtiliyor. Burada bahsedilen kalemin mevcut Apple Pencil olup olmadığı bilinmiyor. Apple’ın farklı bir tasarım sunması da ihtimaller arasında sayılıyor.

Katlanabilir ekran açıldığında büyüklüğünün 7.3 ila 7.6 inç olacağı söyleniyor. Apple’ın tercihini istiridye kabuğu şeklinde bir tasarımdan yana kullanacağı ve ekranın da uzun olacağı öngörüler arasında yer alıyor. Bu noktada katlanabilir iPhone’un Samsung Galaxy Z Flip’e benzeyeceğini söylemekte fayda var.

Apple, katlanabilir iPhone konusunda bir açıklama yapmış değil. Çalışmalarını gizlilik içinde yürütmeyi tercih eden şirketin bir taraftan da artırılmış gerçeklik gözlüğü ve elektrikli otomobil üzerinde çalıştığı da uzun süredir konuşuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER