ManşetlerTeknoloji

Katlanabilir iPhone için yine 2026 işaret ediliyor

apple katlanabilir iphone

Apple’ın katlanabilir cihazlar üstündeki çalışmaları hızlanıyor gibi görünüyor. Haitong International Securities analisti Jeff Pu tarafından hazırlanan son rapora göre, şirket 2025’in sonlarında 20.3 inç ekranlı katlanabilir bir cihazın üretimine başlayacak. Bu cihazı 2026’da çıkacak olan katlanabilir iPhone takip edecek.

Ünlü analist Ming-Chi Kuo daha önce Apple’ın 2027’de 20.3 inç katlanabilir ekranlı bir MacBook çıkarmayı planladığını belirtmişti. Ross Young da Apple’ın 2026 veya 2027’de 20 inçlik katlanabilir ekranlı hibrit bir cihazı piyasaya süreceğini dile getirmişti. Bloomberg’den Mark Gurman da Apple’ın çift ekranlı katlanabilir bir MacBook/iPad melezi üstünde çalıştığını ifade etmişti.

Pu’nun raporu, şirketin katlanabilir cihazlar üstündeki çalışmalarının hızlandığını gösteriyor. Raporda tedarik zinciri kontrollerinde Apple’ın katlanabilir cihazlarının görünürlüğünün ciddi anlamda arttığı ifade ediliyor.

Katlanabilir iPhone için iki farklı ekran boyutu seçeneği gündemde

Pu, katlanabilir cihazlarla Apple’ın “ultra üst sınıfı” hedeflediğini belirtti. Şirketin iPhone için 7.9 ve 8.3 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutu seçeneğini değerlendirdiği söyleniyor.

20.3 inç ekranlı katlanabilir ekranlı melez cihazın üretimi daha önce de belirttiğimiz gibi 2025’in sonlarında başlayacak. 2026’da ise katlanabilir iPhone’un hazırlıkları başlayacak. Bu konuda önümüzdeki dönemde yeni öngörü ve haberlerle karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER