Teknoloji

Katlanabilir iPhone için yeni bir iddia; 2022’de piyasaya çıkacak

apple m4 mac

Apple’ın katlanabilir iPhone üzerinde çalıştığı söyleniyor. Söz konusu iddia Tayvanlı bir yayın organı olanı Money.udn.com tarafından, tedarik zincirindeki kaynaklara dayandırılarak öne sürülüyor.

Haberde özellikle Apple’ın ilk katlanabilir ürününü Eylül 2022’de piyasaya süreceği iddia ediliyor. Cupertino şirketinin her ikisi de Tayvan’dan malzeme tedarikçisi olan Hon Hai ve Nippon Nippon ile görüşmelerde olduğu söyleniyor. Ayrıca Apple’ın katlanabilir iPhone’unun OLED veya MicroLED ekran teknolojisini kullanabileceğinden bahsediliyor. Buna rağmen ekran panelinin Samsung’dan tedarik edileceği belirtiliyor.

Apple’ın halihazırda Samsung ekranını barındıran ve birkaç tedarikçi tarafından temin edilen telefon örneklerini test ettiği söyleniyor. Haberde, New Nikko’nun ana tedarikçi ve üretici olacağı da öne sürülüyor.

Ayrıca Apple’ın katlanabilir ekran mekanizmasındaki menteşe için Nippon Nippon tarafından yürütülen araştırma ve geliştirme çalışmalarından yararlandığı belirtiliyor. Bu arada, Apple’ın iPhone’lar için en büyük üretici iş ortaklarından biri olan Hon Hai’nin katlanabilir iPhone’un montajını da üstlenmesi bekleniyor.

Apple katlanabilir iPhone ile uzun zamandır ilgileniyor

Apple’ın katlanabilir iPhone modeliyle ilgili olarak oldukça uzun zamandır söylentilerin ortaklıkta dolaştığını unutmayın. Aslında geçen şubat ayında Apple, katlanabilir bir telefon için yeni bir menteşe tasarımının patentini aldı. Konsept, katlanabilir bir ekranın kavisli bir durumda kalmasına izin veren bir menteşeyi resmediyor. Başka bir patentte ise Apple, “kendi kendini onaran” bir ekrana sahip katlanabilir bir cihaz konsepti tasarladı. Bu teknoloji daha çok ekranın uzun süreli kullanımından sonra oluşabilecek kırışıklığı veya gerginliği önlemekle ilgileniyor.

İLGİLİ HABERLER