Manşetler

Katlanabilir iPhone için Apple’dan örnek çizim

ios 13.1 beta
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen hafta yayınlanan bir patent başvurusu Apple’ın kendi katlanabilir telefon konseptinin taslaklarını çizdiğini ortaya koydu. Tasarım planları geçtiğimiz ekim ayında gönderilmiş ve Apple’ın bir süredir katlanabilir telefon fikrini değerlendirdiğini gösteriyor.

Daha önceki gün Samsung, Galaxy Fold adını verdiği katlanabilir telefonunu, 2000 doların hemen altında konumlandırdığı fiyatıyla duyurdu. Böylelikle akıllı telefon sektöründe katlanabilir biçimli ürünlere geçiş yapan en son şirket oldu. Huawei’nin de bu hafta sonu Mobil Dünya Kongresi’nden hemen önce 5G özellikli katlanabilir telefonunu tanıtmasını bekliyoruz.

Apple’ın katlanabilir patent başvurusu menteşeleri sayesinde ikiye veya üçe katlanan bir telefonun çerçevelerini çiziyor. Ekran telefonlardan tabletlere, dizüstü bilgisayarlardan giyilebilir ürünlere ve hatta mobil aksesuarlara kadar farklı formlarda kullanılabilir. Şirket, patent başvurusunda “Esnek ekran teknolojisinin elektronik cihazlarda iyileşme sağlaması için kullanılması arzulanmaktadır.” anlamına gelen bir cümleye yer veriyor.

Katlanabilir iPhone 2020’de bekleniyor

Patent başvurusu şirketin sadece katlanabilir ürün fikrini değerlendirdiğini gösteriyor. Bu yönde bir doğrulama yapmıyor. Ancak Apple’ın katlanabilir iPhone fikrini değerlendirdiğine yönelik kanıtlar arasına bu son sızıntıyı da ekleyebiliriz. CNBC, geçtiğimiz yılın mart ayında Apple’ın katlanabilir iPhone’unu 2020’de çıkarabileceğini ve bu ürünün bir tablet gibi de kullanılabileceğini yazmıştı.

İLGİLİ HABERLER