Teknoloji

Katlanabilir telefon pazarı için iddialı büyüme tahmini

galaxy z fold 3 inceleme katlanabilir telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Araştırma şirketi Canalys’in son raporu, katlanabilir telefon pazarının geleceği hakkında bazı iddialı tahminler barındırıyor. Rapora göre, 2024 yılında 30 milyon katlanabilir cihaz satılacak. Bu da 2021 ve 2024 arasında bileşik yıllık büyüme oranının yüzde 53 olacağı anlamına geliyor.

Canalys, katlanabilir telefonların fiyatlarının da hatırı sayılır seviyede düşmesini öngörüyor. 2019’da katlanabilir telefonların ortalama fiyatı 1000 dolar seviyesindeydi. 2024 itibarıyla bu fiyatın 500 dolar civarına inmesi bekleniyor.

Katlanabilir telefon pazarı 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 148 oranında büyüdü. Geçtiğimiz yıl satılan toplam katlanabilir cihaz sayısı 8.9 milyon oldu. Aynı dönemde standart akıllı telefon pazarındaki büyüme oranı ise sadece yüzde 7 olarak gerçekleşti.

katlanabilir telefon pazarıÜst segment Android telefon satışları 2019’a kıyasla yüzde 19 oranında azalmış durumda. Bu da Android cihaz üreticilerinin katlanabilir telefonlara yönelik ilgisindeki artışı anlaşılır hâle getiriyor. Aynı dönemde Apple’ın iPhone satışlarının yüzde 68 oranında artması, Android cephesinde katlanabilir telefonlara ne kadar ihtiyaç duyulduğunu daha net şekilde gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER