Teknoloji

Katar krizden bilgisayar korsanları tarafından “yerleştirilen” yalan haberi sorumlu tutuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

katar kriziKatar krizi bu hafta küresel gündemin en önemli olayı niteliğini taşıyor. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır ve Yemen’in Katar’la diplomatik bağlarını tamamen koparmasıyla başlayan krize dahil olan ülkelerin sayısı her geçen gün artıyor. Söz konusu ülkeler, Katar’ı terörist gruplara destek olmakla suçluyor. Katar ise krizin çıkış nedenini bir yalan habere bağlıyor. Yalan haber konusu, özellikle geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ABD başkanlık seçiminden bu yana hem siyaset hem de teknoloji dünyasının önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son krizin altında da bir yalan haber yatıyor. Bakanlık, bilgisayar korsanları tarafından geçtiğimiz nisan ayında Katar Haber Ajansı’nın veri tabanına yerleştirilen bir yalan haber dosyasının pazartesi sabahı aktive edildiğini iddia ediyor.

Reuters’in haberine göre, söz konusu dosyada Katar Emiri Tamim Bin Hamad Al Tani’nin İran ile yaşanan gerilimle ilgili olarak yaptığı iddia edilen açıklamalar bulunuyor. Al Tani’nin açıklamalarında Hamas ve Hizbullah’a destek verdiği de iddialar arasında yer alıyor.

Katar krizi kimin “ürettiği” konusunda bilgi vermedi

Katar krizden sorumlu tuttuğu yalan haberi hangi güçlerin çıkardığı konusunda bilgi vermedi. Yapılan açıklamada, soruşturmaya olan desteklerinden ötürü FBI ve İngiltere Ulusal Suçla Mücadele Komisyonu’na teşekkür edildi.

CNN’de yer alan bir haberde ise ABD’li yetkililerin bilgisayar korsanlarının Rusya’da olduğuna inandığı belirtilmişti. Rus hükümeti ise bu iddiayı reddetmişti.

İLGİLİ HABERLER