Teknoloji

Kaspersky Microsoft aleyhine yaptığı tekel şikayetini geri çekiyor

microsoft copilot ai

kaspersky microsoftKaspersky Microsoft aleyhine Avrupa Birliği’ne yaptığı tekel şikayetini geri çekiyor. Yazılım devi, Kaspersky’nin şikayetçi olduğu noktaları Windows 10 Fall Creators Update’te düzeltme sözü vermişti. Microsoft’un bu kararı Kaspersky’yi sakinleştirmişe benziyor.

Kaspersky geçtiğimiz haziran ayında Windows güncellemelerinde anti-virüs yazılımının engellendiği gerekçesiyle Microsoft’u Avrupa Birliği’ne şikayet etmişti. Kaspersky, yazılım devinin Windows Defender’ı öne çıkarmak adına pazardaki hakim pozisyonunu kötüye kullandığını öne sürmüştü.

Microsoft, Windows 10 güncellemelerin ardından üçüncü taraf anti-virüs yazılımlarının yeni sürümlerinin yüklenmesini de zorunlu kıldığını doğrulamıştı. Şirketin bunu yaparken, eski sürümleri devre dışı bırakması da tepki çekmişti.

Gelen tepkileri dikkate almış gibi görünen Microsoft, uyumluluk değerlendirmesi konusunda anti-virüs yazılımı geliştiricileriyle daha yakın çalışacağını açıkladı. Windows 10 güncellemeleri için hazırladığı takvimin görünürlüğünü artırma sözü veren şirket, geliştiricilere değişiklikleri test etmek için daha çok zaman tanıyacağını açıkladı.

Microsoft, Windows 10 Fall Creators Update ile anti-virüs yazılımları için gönderilen uyarı ve bildirimlerin yönetiminde değişikliğe gidiyor. Şirketten yapılan açıklamada, anti-virüs uygulamalarının bundan böyle kendi uyarı ve bildirim sistemlerini kullanabileceği de belirtildi.

Kaspersky Microsoft tarafından yapılacak değişikliklerden memnun

Microsoft’un yapmayı taahhüt ettiği değişiklikler, Kaspersky’yi tatmin etmek için yeterli oldu. Şirketten yapılan açıklamada, Microsoft’un Rusya’nın tekelle mücadele servisi FAS’ın dikkat çektiği sorunlara çözüm getirdiği belirtildi. Kaspersky, Avrupa Birliği ve Almanya nezdinde yapılan şikayetlerin de geri çekileceğini açıkladı.

İLGİLİ HABERLER