Teknoloji

Kaspersky yeni ve ücretsiz antivirüs yazılımını yayınladı

Kaspersky Free adını taşıyan ücretsiz antivirüs yazılımını yaklaşık 1,5 yıldır çeşitli bölgelerde test ediyordu. Rusya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Çin ve İskandinav ülkelerinde test edilen yazılım, sonunda küresel erişime açıldı.

Kaspersky’nin yeni ve ücretsiz antivirüs yazılımında ücretli versiyonda bulunan VPN, ebeveyn kontrolü ve çevrim içi ödeme koruması gibi özellikler yer almıyor. Ancak bilgisayarların korunması için elzem olan tüm özellikler uygulama tarafından kullanıcılara sunuluyor.

Uygulama e-postaları ve dosyaları tarayabiliyor, web’de gezinirken koruma sağlıyor ve sisteme bulaşan zararlı yazılımları karantinaya alıyor.

Kaspersky Free Türkiye’de eylül ayında yayınlanacak

Kaspersky’den yapılan açıklamada, yazılımın diğer ücretsiz seçenekler gibi reklam dolu olmadığına dikkat çekildi. Uygulamayı ABD, Kanada ve Asya-Pasifik bölgesinin önemli kısmında yayınlayan Kaspersky, diğer bölgeler için planlanan çıkış takvimini de açıkladı. Şirketin duyurduğu takvime göre, uygulama 5-7 Eylül arasında Türkiye’de yayınlanacak. Uygulamanın küresel dağıtım süreci 23 Kasım itibarıyla sona erecek.

kaspersky free

Kaspersky şu sıralar Rus istihbaratı tarafından kullanıldığı iddiasıyla ABD pazarında zor zamanlar yaşıyor. Şirketin kurucusu Eugene Kaspersky bu iddiaları sert bir dille yalanlasa da, Amerikan hükümetinin Kaspersky’yi onaylı IT hizmeti sağlayıcıları listesinden çıkarması işin ciddiyetini gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER