Eğlence

Karşınızda dünyanın sanal para temalı ilk müzik grubu: Kasotsuka Shojo

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kasotsuka ShojoBitcoin ile başlayan kripto para çılgınlığı tüm dünyayı sarmış durumda. Bu çılgınlığın etkisi, teknoloji ve ekonominin ardından yavaş yavaş popüler kültüre de sıçramaya başlamış durumda. Japonya’da kurulan kripto para temalı pop müzik grubu Kasotsuka Shojo, bu sıçramayı en net biçimde yansıtanlar arasında yer alıyor.

Grubun ismi Japonca’da “Sanal Para Birimi Kızları” anlamına geliyor. Grupta bulunan sekiz üyeden her biri ayrı bir kripto para birimini temsil ediyor. Bitcoin, Ethereum, Ripple ve Cardano gruptaki sanal para birimleri arasında yer alıyor. Grubun üyeleri hizmetçi kıyafeti ve temsil ettikleri para birimini gösteren semboller taşıyan maskeler giyiyor.

Grubun neden böyle bir tema seçtiğini ise grubun lideri Rara Naruse açıkladı. 18 yaşındaki Naruse, sanal para birimlerinin bir spekülasyon aracından ziyade geleceği şekillendirecek şahane bir fikir olduğunu eğlence yoluyla anlatmayı istediklerini belirtti.

Japonya, geçtiğimiz nisan ayında Bitcoin’i ticarette geçerli bir para birimi olarak kabul etmişti. Ülkedeki kripto para işlem hacmi de, küresel işlem hacminin neredeyse yarısına tekabül ediyor. Grubun menajerliğini yapan Cindrella Academy, başka Japon pop müzik grubunun menajerliğini de yürütüyor.

Kasotsuka Shojo konser biletlerini Bitcoin ve Ethereum ile satıyor

Grubun ilk teklisi “The Moon and Virtual Currencies and Me” (Ay, Sanal Para Birimleri ve Ben) ismini taşıyor. Elektro-pop ritimleriyle bezeli şarkı, dinleyicilerini dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları ve çevrimiçi güvenliklerini sağlamaları konusunda uyarıyor. Kasotsuka Shojo, konser biletlerini ve hediyelik eşyalarını da Bitcoin ve Ethereum ile satıyor.

İLGİLİ HABERLER