ManşetlerSatın Alma Rehberi

Velilerin ilgisini çekecek; öğrenciler için karne hediyesi fikirleri – Video

Ocak ayı öğrenciler için ayrı bir anlam ifade eder. Çünkü eğitim-öğretim dönemi biter ve sömestir tatili başlar. Aynı zamanda karneler de dağıtılır. Birçok öğrenci için bu ay karne hediyesi zamanıdır. Eğer çocuğunuzun bu zorlu dönemde gösterdiği başarıyı ödüllendirmek istiyorsanız, sıraladığımız karne hediyesi fikirleri sizin için yardımcı olacaktır. MediaMarkt Türkiye katkılarıyla hazırladığımız videoda çeşitli karne hediye önerileri yer alıyor. Akıllı saat, kulaklık, akıllı telefon gibi; öğrencilerin en çok ilgisini çekecek karne hediyesi önerileri bu videoda ve makalede yer alıyor.

Karne hediyesi fikirleri: Honor Band 6

karne hediyesi fikirleri honor band 6

Önerilerimize öncelikle bir MediaMarkt Ayın Ürünü ile başlayalım. MediaMarkt her ay bir Ayın Ürünü kampanyası düzenliyor ve seçilen ürünlerde kaçırılmayacak fırsatlar oluyor. Honor Band 6 da ocak ayının ürünleri arasında bulunuyor. Büyük ekranıyla bir bilekliğin ötesine geçen bu cihaz, 14 gün pil ömrü, 1.47 inç büyük AMOLED ekran, uyku ve kanda oksijen seviyesi takibi gibi özellikleriyle öne çıkıyor. Öte yandan 7 gün 24 saat boyunca kalp ritm takibi de gerçekleştirebiliyor. 10 profesyonel egzersiz modu sayesinde çocuğunuz, arzu ettiği takdirde oynadığı futbol veya basketbol maçlarının da kaydını yapabilir. Sağlam yapısı ve rahat kullanımlı kayışı oyun oynarken bile, cihazı bileklerinde rahatlıkla taşımalarına izin verecektir. Siyah, gri ve pembe olmak üzere üç farklı renk seçeneği var. Çocuğunuzun hoşuna gidecek farklı saat yüzleri ise fazlasıyla ilgi çekici görünüyor. Bileklik Android telefonlarla uyumlu. Tipik kullanımda 14 gün, yoğun kullanımda 10 gün pil ömrü sunuyor. 10 dakika şarjla da üç gün kullanım süresi sunuyor.

Xiaomi Mi Watch Lite

xiaomi mi watch lite

Çocuğunuzun ilgisini çekecek bir başka akıllı saat ise Xiaomi’den. Kare biçiminde ekranı sevenler için 1.4 inçlik TFT renkli dokunmatik ekran sunan Xiaomi Mi Watch Lite, 9 güne kadar pil ömrü, 5 atmosfer basınca kadar suya dayanıklı gövde, dahili GPS ve GLONASS gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Nabız ve uyku izleme ile nefes egzersizi gibi sağlık özellikleri de mevcut. 120’den fazla saat arayüzü ve emoji desteği de Mi Watch Lite’ın başlıca özellikleri arasında yer alıyor. Saat kasası için 3 renk, kordon için 5 renk seçeneği var. Bunlar da onlarca saat arayüzüyle farklı kombinasyonlar oluşturmaya izin veriyor.

Karne hediyesi fikirleri: Xiaomi Mi Watch

karne hediyesi fikirleri xiaomi mi watch

Eğer bütçeniz bir akıllı saat için daha yukarılara çıkmaya izin veriyorsa ve çocuğunuzun genellikle dairesel ekranlı saat tasarımlarını beğendiğini biliyorsanız, o hâlde Xiaomi Mi Watch da uygun bir seçenek olabilir. 1.39 inçlik, 326 ppi yüksek çözünürlüklü ekran, Her Zaman Açık Ekran özelliğini de destekliyor. 32 gramlık hafif kasası üç farklı kayış ve kasa renk seçeneğiyle geliyor. Buna ekranda 100’den fazla saat şekli eşlik ediyor. 12 nm tabanlı ve yüksek performanslı GPS yongası ile çocuğunuz, yanında telefonu olmadan da konumunu kayıt altına alabilir. Kanda oksijen seviyesini ölçme, 117 farklı spor modu, 24 saat kalp atış hızı izleme, 16 günlük uzun pil ömrü gibi özellikleriyle Xiaomi Mi Watch, özellikle liseye giden çocuğunuz için güzel bir karne hediyesi olacaktır.

Karne hediyesi fikirleri: TCL MT40X Çocuk Saati

tcl movetime mt40x

Özellikle ilkokula giden çocuklar için güzel birer hediye olacak iki saate değineceğiz. Bunlardan ilki TCL MT40X. Çocuğunuzun bileğine rahatlıkla uyum sağlayacak, fazla büyük olmayan bir gövdeyle geliyor. IP65 seviyesinde suya dayanıklılık, pembe ve mavi gibi iki farklı renk seçeneği var. MT40X; ebeveynlerin içini rahatlatacak birçok özelliğe sahip. Yürünen mesafeyi kaydeden, atılan adımların sayısını ve yakılan kaloriyi sayan adımsayara ve navigasyona sahip bu çocuk saatinde, harita üzerinde çocuklar için güvenli alanlar oluşturma imkanı da var. Buna ek dilerlerseniz, çocuğunuzun geçmiş konum kayıtlarınızı da inceleyebilirsiniz. Eğlenceli saat yüzleri, dahili kamera ve 4.5G bağlantısıyla kesintisiz ve çift yönlü görüşme imkanı gibi özellikleri de mevcut. 1.3 inç, 240 x 240 piksel çözünürlüklü ekranı çocuğunuzun saati dışarıda oyun oynarken bile rahatlıkla görmesine izin verecektir.

Karne hediyesi fikirleri: TCL Movetime MT42X Çocuk Saati

tcl movetime mt42 akıllı çocuk saati incelemeDiğer saat modeli de yine TCL’den geliyor. Bu sefer karşımızda MT40X’den daha yeni bir seçenek olan MoveTime MT42X Çocuk Saati var. MT42X, 1.54 inç ile MT40X’e göre daha büyük bir ekranla geliyor. Ayrıca kamera çözünürlüğü de 0.3 megapikselden 2 megapiksel yükseltilmiş. Tıpkı MT40X’te olduğu gibi, MT42X’te de SIM kart yuvası var ve 4.5G desteği aracılığıyla, çocuğunuzla istediğiniz her yerden sesli ve görüntülü iletişim kurabilirsiniz. Onun yerini harita üzerinde görüntüleyebilir, güvenilir alanlar tanımlayabilirsiniz. Çocuk takibi özelliklerinin büyük bir kısmı MT40X ile ortak olan MT42X, 2 megapiksel kamerasıyla daha net fotoğraflar çekmeye izin veriyor. Eğlenceli saat yüzleri ve uygulamalar da mevcut. TCL Movetime MT42X Çocuk Saati hakkında daha fazla ayrıntı için daha önce yayınladığımız detaylı incelemeye göz atabilirsiniz.

Karne hediyesi fikirleri: PHILIPS TAH4205 BT Kablosuz Kulak Üstü Kulaklık

karne hediyesi fikirleri

Kulaklıklar da akıllı saatler kadar ilgi çekici karne hediyeleri arasında yer alır. Çocuğunuzu bir kulaklık ile ödüllendirmek isterseniz, MediaMarkt’ta ayın ürünleri arasında yer alan Philips TAH4205 BT kablosuz kulaklık modeline bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Daha fazla basla müziğin keyfini çıkarmaya olanak sağlayan bu kablosuz kulak üstü kulaklıkta BAS artırma düğmesi bulunuyor. Böylece istediğiniz zaman bası güçlendirebilirsiniz. 29 saate kadar oynatma süresi ve hızlı şarj özelliğine sahip bu kulaklık USB-C portu üzerinden şarj ediliyor. Her biri şık görünümlü; siyah, beyaz, mavi ve kırmızı olmak üzere dört farklı mat renkte sunuluyor. Katlanabilir kompakt yapısı ise her yere rahatlıkla taşımayı sağlıyor. Dahili mikrofonu sayesinde telefon görüşmelerini de eller serbest şekilde yapmak mümkün.

Anker Soundcore Life Note A3908 Kulak İçi Kablosuz Kulaklık

Tam kablosuz kulaklıklar pratikliği ve diğer özellikleriyle giderek daha fazla dikkat çekiyor. Üstelik aktif gürültü engelleme ve bunun gibi aranan özellikler daha ulaşılabilir fiyat noktalarına iniyor. Anker Soundcore Life Note A3908 modeli de, fiyat-performans oranı yüksek bir kablosuz kulaklık olarak çocuğunuz için güzel bir karne hediyesi olabilir. Silikon uçlu tasarıma sahip olan kulaklık, farklı kulaklara uyum sağalaması için çeşitli silikon boylarıyla birlikte geliyor. IPX5 dereceli korumaya sahip kasası, sağanak yağış altında bile gönül rahatlığıyla kullanım imkanı sunuyor. BassUp teknoloji sayesinde basları yüzde 43’e varan oranda genişletirken aptX teknolojisi de CD benzeri ses kalitesiyle yüksek bir dinleme deneyimi sağlıyor. Anker’in Push and Go teknolojisi ise tek adımda eşleştirme imkanı veriyor. Tek bir şarjla 7 saatlik dinleme süresi sunan Soundcore Life Note, şarj kutusu ile 40 saatlik bir dinleme süresi sağlıyor. Üstelik sadece 10 dakika şarj ile 1 saate kadar oynatma süresi elde edebilirsiniz.

Karne hediyesi fikirleri: iPad 9. Nesil

karne hediyesi fikirleri ipad 9. nesil

Tabletler de çocuklarınızı sevindirecek, onları ikinci dönem için motive edecek güzel ödüller arasında yer alır. Sadece eğlence için değil, aynı zamanda dersleri için de yararlı birer araç olacaktır. Tablet denilince akla gelen ilk seçeneklerden biri iPad oluyor. iPad 9. Nesil ise şu sıralar satın alabileceğiniz en uygun fiyatlı ve en yeni iPad’lerden biri olarak öne çıkıyor. Apple’ın sonbaharda yenilediği bu tablet 10.2 inç Retina ekrana sahip. Bu ekran oyun, video izleme, internette gezinme ve online derslere katılım için fazlasıyla yeterli oluyor. Apple A13 Bionic çip de her koşulda iyi bir performansı sağlıyor. 64 GB’lık dahili hafızalı ve sadece Wi-Fi bağlantılı model öğrenciler için yeterli olacaktır. Ancak liseye giden bir çocuğunuz varsa, daha iyi olabileceğini düşünerek 256 GB kapasiteli ve hücresel ağ destekli versiyonu da tercih edebilirsiniz.

Oppo A55

oppo a55

Çocuğunuza karne hediyesi olarak bir akıllı telefon satın almayı düşünüyorsanız, Oppo A55 fiyat-performans oranı yüksek ve isabetli seçeneklerden bir tanesi olacaktır. A serisinin en yeni üyelerinden biri olan bu telefon sahip olduğu özelliklerle çocuğunuz için fazlasıyla yeterli görünüyor. 6.51 inç ekranı yeterli bir görüş sunarken sekiz çekirdekli işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızadan oluşan donanım paketi de iyi bir performans sağlıyor. Arkada 50 megapiksel kameranın başrolde olduğu üçlü kamera sistemi var. Çocuğunuz bu kamera sistemiyle tatmin edici kalitede fotoğraflar ve videolar çekecektir. Önde ise yapay zekâ destekli 16 megapiksel selfie kamera var. 5000 mAh kapasiteli piliyle 2 güne varan çalışma süresine ulaşabilen telefon 18W hızlı şarj desteğine de sahip. Oppo A55 hakkında daha fazla ayrıntı için detaylı incelememize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Karne hediyesi fikirleri: Samsung Galaxy S21 FE 5G

karne hediyesi fikirleri samsung galaxy s21 fe 5g

Karne hediyesi olarak akıllı telefonu düşünenler ve bütçe konusunda da sınırlaması olmayanlar için Samsung Galaxy S21 FE güncel ve güzel bir seçenek olarak öne çıkıyor. Samsung’un Galaxy S21 serisinin en beğenilen özelliklerini nispeten uygun bir fiyat noktasında sunmasıyla dikkat çeken Galaxy S21 FE 5G yeni piyasaya çıkmış bir akıllı telefon. Yeşil, lavanta, siyah ve beyaz gibi dört renk seçeneğiyle sunulan S21 FE, kompakt ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor. 6.4 inç Dinamik AMOLED 2X ekranı yüksek bir görsel deneyim sunarken 120Hz yenileme hızını da destekliyor. Arkada üç tane kamera bulunuyor. 12 megapiksel ana kameranın yanı sıra 12 megapiksel ultra geniş ve 8 megapiksel telefoto kamera var. Önde ise 32 megapiksel selfie kamera bulunuyor. Diğer S21 serisi telefonlarda gördüğümüz kamera uygulaması, özellikleri mevcut. Yüksek yakınlaştırma imkanı sunan Space Zoom özelliğini de unutmayalım. Samsung Exynos 2100 işlemciyle bir amiral gemisi telefondan beklenen performans sunuluyor. Android 12 ve One UI 4 kullanıcı arayüzünde de akıcı bir gezinti ve kullanım sunuluyor. 4500 mAh kapasiteli pili de bir günü rahatlıkla çıkaracaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER