Manşetler

Kariyer.net İş Ara iOS Uygulama İncelemesi

İnternetin günlük hayata girmesi ile beraber geleneksel işlemlerde önemli değişimler yaşanmıştı. Bu değişimin yansıdığı alanlardan birisi de iş arama ve bulma olmuştu. Eskiden gazeteler üzerinden verilen ilanlar internet sitelerine taşınırken, başvurular için de internet ana mecra haline geldi. İnternet devrimini takip eden mobil devrim ise daha önce internet ortamına taşınan süreçlerin, mobil cihazlara da taşınmasını sağladı. Türkiye’de iş arama ve bulma sürecinin internetteki öncülerinden olan Kariyer.net, İş Ara iOS uygulaması ile mobil devrime de ayak uyduruyor ve internetteki deneyimi iOS cihazlarına da taşıyor.

Kariyer.net İş Ara iOS uygulaması ilk kez çalıştırıldığı zaman kullanıcılara uygulamaya ilişkin kısa bir sunum yapılıyor. Uygulamanın temel fonksiyonlarının kullanıcıya gösterilmesinin ardından kullanıcıdan sisteme giriş için kullanıcı adı ve şifresini girmesi isteniyor. Bu bilgilerin girilmesinin ardından kullanıcıları Kurulum menüsü karşılıyor. Bu menüde sitede yer alan özgeçmişinin farklı tarihlerde güncellenmiş versiyonları gösterilirken, özgeçmişin seçilmesinin ardından gelen menüde ise kullanıcılar takip etmek istedikleri ilanlara ilişkin ayarları yapabiliyorlar. Burada sektör, firma adı, pozisyon, şehir gibi çeşitli kriterlerin bulunduğu bir süzgeç oluşturup; sadece bu kriterlere uygun ilanları görüntülemek mümkün oluyor.

Bu kriterlerin girilmesinin ardından ise kullanıcılar çizdikleri çerçeveye uygun ilanları karşılarında buluyorlar. Uygulama üstünden bu ilanları incelemek, ilanlarda yer alan koşulları görmek ve de dilenirse başvuru yapmak mümkün durumda. Uygulama üstünden yapılabilenler ise sadece iş başvurusu ile sınırlı değil. Uygulama üstünden özgeçmişlerde düzenleme yapılabilmesi de Kariyer.net İş Ara uygulamasının önemli yeteneklerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Özgeçmiş düzenleme menüsü de kullanıcılara düzenlemek istedikleri alana nokta atışı yapabilme şansını sağlıyor. Böylelikle gereksiz aşamalardan geçmeden, değişiklikleri hızlı bir biçimde gerçekleştirmek mümkün oluyor.

Uygulamada ekranın sol üst köşesinde yer alan ikona dokulduğu zaman ise ekranın sol tarafında açılan menü çubuğu ile Kariyer.net İş Ara uygulamasının diğer meziyetleri ortaya çıkıyor. Takip listesi ayarları ve özgeçmiş düzenleme menülerine bu çubuk üstünden de erişilebilirken, yapılan başvurular da yine bu çubuk üstünde yer alan Başvurularım sekmesi aracılığı ile kontrol edilebilmekte. Yardım sekmesi açıldığı zaman ise uygulama ilk kez başlatıldığı zaman görülen bilgilendirme ekranı bir kez daha görülebiliyor. Yine aynı çubuk üstünden erişilebilen gelen kutusuna ana ekranda yer alan konuşma ikonuna dokunarak erişmek de mümkün.

Mobil cihazların kullanımının artması ile işleri zorlaşanın sadece cihaz üreticileri olmadığı kesin. İçerik ya da hizmet sağlayanlar için de iş yükü biraz daha artmış durumda. Kuşkusuz bu durumun oluşmasındaki en büyük etken ise kullanıcıların gerek masaüstünde gerekse mobilde ortak deneyimi yaşama konusundaki talepleri. Bu ihtiyacı gören Kariyer.net, İş Ara uygulaması ile kullanıcılarına diledikleri hizmeti oldukça derli toplu bir arayüz içerisinde sunuyor. Kariyer.net İş Ara uygulaması, App Store üstünden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

İlgili >> App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER