Eğlence

Kanye West yeni albümünü Spotify ve Apple Music’te de yayınladı

kanye west instagram

kanye west

Ünlü rap yıldızı Kanye West’in son albümü The Life of Pablo, çıkışından yaklaşık 1.5 ay sonra Spotify, Apple Music ve Google Play Müzik’te de yayınlandı. Albümün çevrim içi müzik servislerinin gelişinin bu kadar ilgi çekici olmasının sebebi ise West’in kısa süre önce yaptığı açıklamalar.

Rap yıldızı, yeni albümünü internette ilk olarak yakın arkadaşı Jay-Z’nin sahibi olduğu çevrim içi müzik servisi Tidal’da yayınlamış ve albümünün sonsuza kadar Tidal’a özel kalacağını belirtmişti. West, The Life of Pablo’nun “Asla, asla ve asla” Apple’da olmayacağını söyleyerek de başka bir iddialı açıklamaya daha imza atmıştı. West’in bu sözü kısmen tuttuğu söylenebilir. Çünkü albüm, en azından şu an için, iTunes üzerinden satışa sunulmuş değil.

Kanye West, geçtiğimiz hafta albümde Rihanna ile düet yaptığı “Famous” isimli şarkıyı Apple Music, Spotify ve Google Play Müzik’te yayınlamıştı. Söz konusu çevrim içi müzik servislerinin kullanıcıları, The Life of Pablo’yu dinlerken yaşadıkları deneyimin zaman zaman değişiklik gösterebileceğini bir süre sonra fark edebilir. Yeni albümünü “Yaşayan ve nefes alan kreatif bir ifade” olarak tanımlayan West, albümünü düzenli olarak “güncelleme” sözü vermişti.

Tidal kullanıcıları West’in bu sözünü tuttuğuna şahit olmuştu. Ancak diğer çevrim içi müzik servisleri için de aynı sözün geçerli olup olmadığı şu an için belirsizliğini koruyor. West’in sözlerini tutma konusundaki karnesinin pek iyi gözükmediğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER