Eğlence

Uygulama içi satın almalar Kanye West’i isyan ettirdi

kanye-west-180614

Günümüzde neredeyse her ebeveyn, mobil oyunlardaki uygulama içi satın alma unsurlarından nefret ediyor. Rap yıldızı Kanye West’in de bu konudan duyduğu rahatsızlığı yüksek sesle dile getirmesi, şan ve şöhretin genel ebeveyn davranışlarını sergilemeye engel olmadığını gösteriyor.

Kanye West’in Twitter hesabı aracılığıyla iOS oyunlarının uygulama içi satın alma özelliğine karşı isyanını dile getirmesi, ünlü rap şarkıcısının kredi kartı ekstresinde kendisi adına bazı nahoş sürprizlerle karşılaştığını düşündürüyor. Görünen o ki, Kanye West ve Kim Kardashian’ın 2 yaşındaki kızları North, oyun içinde para harcamayı seviyor.

Tweetlerinde küfür kullanmaktan çekinmeyen West, çocuk oyunlarına uygulama içi satın alma özelliği yerleştirmenin bir mantığı olmadığını ve 2 yaşındaki çocuklar için yapılan oyunların sadece onlara iyi vakit geçirmeyi amaçlaması gerektiğini belirtti.  

iPhone veya iPad ile oynayan çocukların sürpriz alışverişlerle ebeveynlerini şaşırtması, daha önce de sıklıkla rastlanan bir durum. Bu tarz olaylar nedeniyle bir davayla da karşı karşıya kalan Apple, App Store’daki uygulamalardan “Ücretsiz” ibaresini kaldırmış, yerine “İndir” ibaresini yerleştirmişti. Apple’ın bu yönde aldığı diğer önlemler de, Kanye West’in kızı North’ta işe yaramışa benzemiyor.

İşin ironik yanı ise Kanye West’in eşi ve North’un annesi Kim Kardashian’ın Hollywood isimli oyununun uygulama içi satın almalar sayesinde milyonlarca dolar gelir elde etmesi. Söz konusu oyun, sanal şeyler için gerçek para harcanmasına izin veriyor. Oyuna gelen eleştirileri yanıtlayan Kardashian, çocukların oyunlarda yaptığı satın alma işlemlerini kontrol etmenin bir ebeveyn sorumluluğu olduğunu dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER