Eğlence

Kanye West çağrısıyla Tidal’ı zirveye taşıdı

kanye west parler

Kanye West

Kanye West, yeni albümü The Life of Pablo’yu geçtiğimiz hafta sonu Tidal aracılığıyla yayınladı. Albümün Tidal ile birlikte West’in internet sitesi üzerinden de dinleyicilerle buluşması planlanmıştı. Ancak bu planda son anda bir değişiklik gerçekleştirildi ve West, The Life of Pablo’yu bir hafta daha “Tidal’a özel” olarak tutacağını açıkladı.

Ünlü rap yıldızı kararını Twitter hesabı üzerinden açıklarken, hayranlarına ve takipçilerine Tidal’a abone olmaları çağrısında da bulundu. Bu çağrının gerçek etkisini görmek şu an için mümkün olmasa da, Tidal adına bir “doping etkisi” gerçekleştirdiği anlaşılabiliyor. ABD’de en çok indirilen ücretsiz iOS uygulamaları listesinde ilk sıraya yükselen Tidal, “En Yüksek Ciro” sahibi uygulamalar içinde de 30. basamağa çıktı. West, Tidal’ın bu başarısını bir ekran görüntüsü aracılığıyla Twitter hesabından paylaşmayı ihmal etmedi.

https://twitter.com/kanyewest/status/699089796690534401?ref_src=twsrc%5Etfw

Tidal’ın sahibi olan Jay-Z, West’i müzik dünyasına tanıtan kişi olarak tanımlanabilir. West, ilk olarak 2001 çıkışlı Jay-Z albümü “The Blueprint”in prodüktörleri arasına girerek adından söz ettirmişti. Tidal’ın çıkışı biraz sarsıntılı ve tartışmalı olsa da, arkadaş desteğiyle gelen bu yükseliş Jay-Z’ye aradığını bulmasında yardımcı olabilir.

Tidal’ın kendisinin senaryolu içerik fikirlerinin büyük kısmını da desteklediğini hatırlatan West, bu sayede daha çok rüyanın gerçeğe dönüşebileceğini de sözlerine ekledi. Tidal’ın West’e “ölmeden önce 100 Grammy kazanma” hedefinde yardımcı olup olmayacağı konusunda bir şey söylemek henüz mümkün olmasa da, rap yıldızının çevrim içi müzik servisine olumlu katkıda bulunduğu yadsınamaz bir gerçek.

İLGİLİ HABERLER