Eğlence

Kanye West: Facebook ve Google size yalan söyledi

kanye west instagram
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

kanye westABD başkanlık seçiminin ardından internet üzerinden yayılan yalan haberlere olan öfke, Amerikan kamuoyunun en önemli gündem maddeleri arasında bulunuyor. Yalan haberlerin yayılmasına yardımcı olmakla suçlanan Facebook ve Google, konuya ilişkin tartışmaların merkezinde yer alıyor. Amerikan kamuoyunun bu iki şirkete olan tepkisine ünlü rap yıldızı Kanye West de destek verdi. West, ABD’nin Sacramento şehrinde verdiği konseri oldukça kısa tutarken; müzik endüstrisi, siyaset ve internet üzerine öfkeli ifadeler kullandığı 15 dakikalık bir nutuk çekti. Rap yıldızı, Facebook ve Google’ı kitlelere yalan söylemekle suçladı.

West, konuşmasının yaklaşık 12. dakikasında Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’e ismiyle seslendi. Rap yıldızı, Mark Zuckerberg’in kendisine uzaylıları aramada yardımcı olma konusunda verdiği sözden döndüğünü belirtti. West’in bu son iddiasını neye dayandırdığı konusunda bir şey söylemek kolay değil. Sosyal paylaşım sitesi, güneş enerjisiyle çalışan internet drone’ları gibi daha dünyevi problemler üstüne odaklanmayı tercih ediyor.

Kanye West akıllı telefon tercihini de ortaya çıkardı

West, konuşmasının bir yerinde sadece iPhone sahiplerinin telefonlarını havaya kaldırmasını istedi. Rap yıldızı, “sadece orijinal” olanları görmek istediğinin altını çizdi. West, böylelikle akıllı telefon konusundaki tercihini de göstermiş oldu. Sıra dışı müzisyen, kısa süre önce üretkenliğe odaklanmak adına telefon kullanmayı bıraktığını belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER