Teknoloji

Kanye West: Apple Beats’i Samsung Jay-Z ile çalıştığı için satın aldı

kanye-west-180614

Cannes’da düzenlenen bir konferansta konuşan ünlü rap yıldızı Kanye West, Apple’ın Beats’i satın almasını ve şirketlerin kültürle en geniş düzlemde bağlantı kurmasını değerlendirdi. Yakın arkadaşı Jay-Z’nin geçtiğimiz yıl albümünün ilk olarak Samsung telefonlarda yayınlanması için yaptığı anlaşmanın önemine dikkat çeken West, bu anlaşma olmasaydı Apple’ın Beats’i asla satın almayabileceğini belirtti. Bu tartışmalı anlaşma ”kurnaz bir iş hamlesi” olarak değerlendirilmiş, ancak Samsung’a satın alması zor cinsten bir hava kazandırmıştı. West’in açıklamasında Apple’dan ”1 numaralı şirket” olarak bahsetmesi de ayrıca dikkat çekiyor.

Apple’ın, özellikle de Steve Jobs’un, büyük bir hayranı olan West, Jay-Z ile yaptığı ortaklığa saygı duyduğunu belirtmesine rağmen, Samsung’a karşı pek olumlu hisler beslemiyor. West Samsung’a karşı beslediği hislerin gerekçesi olarak ailesinin kendisine ”1 numaralarla çalışması gerektiğini” aşılamasını gösteriyor. Yakın arkadaşı Jay-Z’yi, eşi Kim Kardashian’ı ve ünlü moda şirketi Louis Vuitton’u ”1 numara” tanımına örnek olarak gösteren rap yıldızı, Samsung’un Apple olmadığını, ancak Jimmy Iovine ve Dr. Dre’nin ”1 numara” ile işbirliği yapmasına ön ayak olduğunu ifade etti.

West Apple’ın son dönemde kültürle bağlantısını kaybetmeye başladığını ve Beats’i satın almasıyla bu bağlantıyı yeniden kurabileceğini belirtti. Düşüşün Steve Jobs’un ölümünden sonra başladığını söyleyen West, Apple’ın fenomen ismini kendisine ilham veren isimler arasında ilk sırada sayıyor.

Rap yıldızının konuşmasında dikkat çeken bir diğer noktaysa Instagram üzerine yaptığı açıklamalar oldu. Yeniden tasarıma olan ilgisini belli eden Kanye West, Instagram CEO’su Kevin Systrom’a Instagram’ı yeniden tasarlama teklifinde bulunduğunu belirtti. Kısa bir süre önce Kim Kardashian ile evlenen West, çok konuşulan düğün fotoğraflarının üzerinde Instagram’da paylaşılacak kadar iyi hâle gelmesi için dört gün çalışıldığını dile getirdi.

kim-kardashian-kanye-west-dugun-instagram

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER