Teknoloji

Kanada Hükümeti BlackBerry’nin durumuna el atmayacak

BlackBerry’nin zor zamanlardan geçtiği teknoloji ve ekonomi dünyasının neredeyse tamamı tarafından bilinen bir durum. Malumu bir kez daha ilan edenler arasına katılan Kanada Sanayi Bakanı James Moore, bu durumdan kurtulmanın ise şirketin kendi elinde olduğunu dile getirdi. BlackBerry 10 işletim sistemli yeni akıllı telefonlarına büyük umutlar bağlayan şirket, bu cihazların beklenen satış rakamlarını getirmemesi üzerine yeni seçenekleri değerlendirmeye aldığını duyurmuştu. BlackBerry yönetimi şirketin satışı veya borsadan çekilmesi gibi oldukça radikal seçenekleri incelemeye alırken, özellikle borsadan çekilme seçeneğinin şirkete baskıdan uzak bir ortamda yeniden toparlanma imkanı vereceği belirtilmişti.

blackberry-logo-180613

BlackBerry Kanada diyince akla gelen ilk şirketlerden biri olduğu için Kanada hükümetinin şirketin mevcut durumundan kurtulması için yardım elini uzatacağını düşünenlerin sayısı hiç az değil. Ancak Kanada Sanayi Bakanı Moore yaptığı açıklamayla bu sorumluluğu geri çevirdi ve şirketin bu durumdan kurtulmak için pazarda beğeniyle karşılanacak cihaz, servis, platform ve içerikler hazırlaması gerektiğini belirtti. BlackBerry için iyi şeyler dilediklerini belirten Moore, şirketin durumunu yakından izlemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Şirketin en büyük hissedarı olan Prem Watsa’nın 12 Ağustos tarihinde yönetim kurulundan istifa etmesi yatırımcının şirketi kurtarmaya yönelik yeni bir plana dahil olabileceği ihtimalini akıllara getirdi. Bütün bu karmaşaya rağmen BlackBerry 10 işletim sistemli yeni akıllı telefonları için çalışmalarını sürdüren BlackBerry’nin 5 inç’lik ekrana sahip z30’u kasım ayında görücüye çıkarması bekleniyor.

İlgili >> Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER