Teknoloji

Kamera Bağlantı Aracı kullanan iPad kullanıcılarının iOS 4.2 problemi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPad için geliştirmiş olduğu Kamera Bağlantı Aracı ile ilgili olarak bazı şikayetler dillendirilmeye başladı. iPad kullanıcıları tabletlerinin yazılımını iOS 4.2’ye yükselttikten sonra bu adaptörün yeterli gücü sağlamadığını tespit ettiler. 9 to 5 Mac sitesinin iddiasına göre Apple daha önce 100 mAh olan güç çıkışını 20 mAh’ye düşürdü. Bunun sonucunda birçok dijital fotoğraf makinesiyle birlikte klavye, mikrofon ve flaş bellek iPad’e bağlandığında “Bağlı USB cihazı çok fazla güç ihtiyacı duyuyor.” şeklinde bir uyarı mesajı ekranda beliriyor.

Apple’ın yurtdışında piyasaya sürdüğü Kamera Bağlantı Aracı’nın içinden iki tane araç çıkıyor, bunlardan bir tanesi SD kart okuyucusu diğeriyse USB portu. Apple bu araçların klavye ve kamera dışı çevre birimleriyle çalışacağının garantisini zaten vermemişti. Ancak birçok kullanıcı daha hızlı yazı girmek veya VoIP görüşmelerini rahatça gerçekleştirmek adına klavye ve USB kulaklık seti gibi cihazları bu araç üzerinden iPad’e bağlamaya çalışıyor.

Apple’ın bu konnektör üzerinden güç çıkışını düşürmesi bir hata sonucu mu oldu, yoksa bilerek mi yapıldı, bu bilinmiyor. Bardağın dolu tarafından bakacak olursak, iPad’in bataryasının daha uzun süre gideceğini söyleyebiliriz. USB 2.0 standardı normal bir bağlantı başına 100 mAh’lik tekil yük öngörüyor, bu nedenle güç çıkışı beşte birine düşürülmüş iPad bu cihazlara yeterli gelmeyecektir. Apple bu problem hakkında henüz bir yorumda bulunmadı.

İlgili – 9 to 5 Mac

İLGİLİ HABERLER