Eğlence

Kalben’in iPhone ile çektiği video klip Apple Music’te yayında

kalben avrupa var amerika var

iPhone ile çekilen video klipler arasına Kalben’in en son parçası “Avrupa Var Amerika Var”ın klibi de katıldı. Kalben’in iPhone’uyla çekilenlerin de aralarında bulunduğu video görüntüleri Doruk Kaya tarafından kurgulandı ve ortaya bir video klip çalışması çıkmış oldu. Bu video klip Apple Music’te yayınlandı.

Apple’ın belirttiğine göre Kalben, bu video klibi müzik hayatının bugüne kadar en dürüst ve açık biçimde anlatan bir iş olduğuna dikkat çekiyor. “Dünyanın tuhaf, acıklı ve kaotik zamanlarından geçtiğimiz gerçeğini değiştiremeyiz ancak dünyaya bakış açımızı değiştirebiliriz.”

Otellerde, uçaklarda, yollarda ve sahnelerde akıp giden yılların, tanışılmış yüzlerin, yaşanmış tüm sevgilerin izlerini taşıdığı belirtilen video klip, bir müzisyenin gözünden, yaptığı işe aşkla bağlanmayı ve diğer aşklardan üstün bir aşkın peşine takılıp gitmeyi anlatıyor. Sokakların, ofislerin, bankaların, hava alanlarının, ülkelerin ıssızlaştığı ve insanların özlerine, içlerine dönerek kendilerini öz gözleriyle görmeye başladıkları yeni bir zamanın habercisi olan günlerin etkilerini taşıyan ve tamamı iPhone ile çekilen video Garaj Müzik ve Apple Music’in ortak çalışması olarak yayınlanıyor. Videoya Apple Music’in “Kalben: En İyi Video Hit’leri” listesinde de yer veriliyor.

kalben avrupa var amerika var

Bu klip için ekibiyle birlikte çekimleri kendisi yapan Kalben, “Avrupa var Amerika var, farklı serilerden kendi iPhone’larımızla ekipçe yollarda, konserlerde çektiğimiz videolara benim tekil olarak çektiğim karantina süreci videolarının eklenmesi sonucu ortaya çıkan bir Doruk Kaya kurgusu. Bugüne kadar stüdyolarda, önceden planlanmış, büyük bütçeli ve sanatsal işler üretirken elimden kaçan bir özgürlüğün hikayesini sonunda kendi zamanımda ve rahat bir üslupla var etmiş olduğuma seviniyorum. Süreçte 8mm bana en yardımcı olan uygulamalardan biri oldu. iPhone 11’in renk skalası ve dokusal estetiği öyle etkili ki makyajsız da bu kadar güzel hissedebildiğimi görmek harika.” dedi. Bu arada Avrupa var Amerika var parçasını Shazamlarsanız, Kalben’in özel olarak hazırladığı ve hiçbir yerde bulamayacağınız kişisel bir videosunu da izleyebilirsiniz.

Videonun kurgusunu yapan Doruk Kaya ise kendi deneyimini “Avrupa Var Amerika Var, pek çok video klibin aksine Kalben’in uzun bir dönemini kapsayan görüntülerinden oluşuyor. Klibi kurgularken de aklımın bir köşesinde tuttuğum şey bu oldu. Kalben’in hatıraları içinde bir yolculuk yapmak ve şarkının sözlerini kılavuz alarak anlamlı bir bütün oluşturabilmekti amacım. Şarkılarında kendini, yaşadıklarını, hislerini anlatmaktan hiç çekinmeyen Kalben bunu görsel bir anlatıma dönüştürmek istediği için Avrupa Var Amerika Var klibi ortaya çıkmış oldu.” sözleriyle paylaştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER