Teknoloji

KaiOS’in yol haritasında yeni özellikler ve ülkeler var

kaios

KaiOS, 100 milyon gelecek nesil cep telefonu üzerinde çalışarak daha şimdiden dünyanın en popüler üçüncü mobil işletim sistemi hâline geldi. Gelecek yıllarda bir milyar kullanıcıya ulaşmak gibi iddialı bir hedefi bulunuyor.

Mobil işletim sistemini geliştiren şirket geçen ay TCL ve Google gibi şirketlerin de içinde olduğu yeni bir yatırım turunu tamamlamıştı. Aynı zamanda Google; Arama, Haritalar ve YouTube gibi uygulamalarını da işletim sistemi için sunmaya başlamıştı. KaiOS’in Facebook ve Qualcomm gibi diğer büyük isimlerle de iş ortaklığı bulunuyor. 2019’da farklı cihaz biçimleri ve pazarlarla işi genişletmeyi planlıyor.

KaiOS CEO’su Sebastien Codeville şirketin gelecek yıl için çizdiği vizyonunu paylaştı. Hedefler arasında mevcuttaki düşük sınıf cihazlarda performansı optimize etmek de bulunuyor. Codeville, yazılım mühendislerinin, çoklu görev ve sekmeli gezinme gibi özellikleri ekleyerek daha iyi kullanıcı deneyimi ve daha fazla akıllı telefon tadında işlev sunmak amacıyla çalıştığını kaydetti.

Bir başka çok istenen özellik ise kopyala/yapıştır özelliği. Bunun üzerinde de çalışmalar sürdürülüyor ve gelecek yazılım güncellemeleriyle sunulacak.

kaios

Bunlara ek olarak KaiOS önde gelen iş ortaklarıyla yeni yapay öğrenme projeleri üzerinde çalışıyor. Bunlarla cihaz performansının, fotoğrafçılığın ve güvenliğin iyileştirilmesi hedefleniyor. Şirket daha gelişmiş servislerle birlikte yeni cihaz biçimlerine de uyumlu olacak yazılımını 2019’un ikinci yarısında çıkaracak.

Pazarlama ile ilgili olarak Codeville, KaiOS cihazlarının bu yılın üçüncü çeyreğinde Afrika ve Orta Doğu’da daha fazla ülkede sunulacağını, aynı zamanda Latin Amerika ülkeleri ve Asya’daki belirli pazarlara geleceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER