Teknoloji

Kablosuz şarj işlevinin kapısını açacak patent başvurusu Sony’den geldi

kablosuz şarj

kablosuz şarjSony, mobil endüstrisinde devrim niteliğinde olabilecek bir teknoloji için patent uygulamasının başvurusunu gerçekleştirdi.

Söz konusu patent başvurusuna göre, Yakın Alan İletişimi (NFC) için ikinci bir kablosuz anten yerleştiriliyor. Bu ikinci anten veri yerine güç transferi gerçekleştiriyor. Bu sayede telefonunuzu bir arkadaşınızın cihazından, bir buzdolabından, bulaşık makinesinden veya NFC güç aktarım birimi bulunan herhangi bir cihazdan şarj edebilirsiniz.

Ve bu teknoloji gerçek anlamda temassız şekilde işliyor. Cihazınızı güç kaynağının üstüne veya içine yerleştirmeniz gerekmiyor.

Tek gereksinim, şarj için kullanılan güç kaynağı niteliğindeki cihazın şehir şebekesine bağlı durumda olması. Yani arkadaşınızın cihazından kendi telefonunuzu şarj etmek isterseniz, onun cihazının kabloyla prize takılı durumda olması gerekiyor.

Güç kaynaklarının Wi-Fi erişim noktaları gibi görüntülenebileceği ve kullanıcıların karşısına çıkacak listeden hangi cihazdan şarj edileceğinin seçilebileceği belirtiliyor.

Bu teknolojiyi konu alan patent başvurusu geçtiğimiz yılın kasım ayında gerçekleştirilmiş. Ancak mart ayının başlarında ABD Patent ve Ticari Marka Ofisinin yayınlamasıyla birlikte herkes tarafından fark edilmiş oldu. Bu arada teknoloji şirketlerinin her yıl birçok patenti almak için başvurduklarını, bunlardan az bir kısmının meyve verdiğini ve bir üründe karşımıza çıktığını belirtmemiz gerekiyor.

Ancak bu patent başvurusunda konu edilen teknoloji, insanların hayatına büyük oranda etki edebilecek nitelikte olduğu için gerçek hayata uygulanma olasılığı daha yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER