EğlenceManşetler

Kablosuz multimedya akışı için geliştirilen HTC Connect sertifika programı duyuruldu, ilk katılımcı Pioneer

htc-one-x-inceleme-00013

HTC’nin akıllı telefonlarında multimedya yetenekleri önemli bir yer tutuyor. Beats Audio ses entegrasyonu ve Media Link HD gibi dikkat çekici unsurlar barındıran HTC’nin akıllı telefon ailesi şimdi de AirPlay’e rakip bir kablosuz içerik aktarım teknolojisine kavuştu. HTC Connect olarak adlandırılan bir sertifika programı geliştiren HTC elektronik ürün üreticilerinin HTC cihazlarıyla uyumlu ürünler üretmesi için gerekli olan teşviği sağlıyor.

Söz konusu sertifikasyon programı kapsamında HTC Connect desteği barındıran cihazlara ve aynı anda HTC cihazına sahip olan tüketiciler telefonlarındaki ses veya görüntüleri ev eğlence sistemleri veya araç içi sistemlere kablosuz olarak gönderebilecek. HTC, sertifikasyon programı içinde birtakım standartlar kullanıyor, ilk ürünler ise DLNA bazlı olacak, sonrasında Bluetooth, NFC ve diğer kablosuz hoparlör teknolojilerinin de kapsanması bekleniyor.

HTC Connect programının ilk iş ortağı ise Pioneer oldu. HTC Connect teknolojisi Pioneer’ın 2012 serisi DLNA destekli ses alıcılarında ve kablosuz hoparlörlerinde bulunacak. Ayrıca şirket HTC Connect programını gelecek ürünlerle de genişleteceğinin vaadinde bulundu. HTC’nin bu son girişiminin Apple’ın programı gibi geniş bir kapsama erişip erişmediğini zamanla göreceğiz. Bu arada Pioneer üretici alanında ilk iş ortağı olarak dikkat çekerken HTC Connect destekli ilk mobil cihazlar da HTC One akıllı telefonları olacak. Connect desteğinin mevcut One cihazlarına bir yazılım güncellemesiyle birlikte sunulması bekleniyor.

İlgili >> Marketwatch (HTC)

İLGİLİ HABERLER