Ulaşım

Bu aygıt ile otomobillere kablosuz Android Auto desteği eklenecek

Android 11 ile birlikte kablosuz Android Auto desteğini telefonlarda bulmak kolaylaşacak, ancak bu durum otomobiller için uyum konusunda yeni hususları beraberinde getirecek. Kablosuz Android Auto teknolojisi BMW gibi birkaç marka dışında hâlâ yaygın değil. Ancak kitle fonlamasına açılan bir proje bunu değiştirebilir gibi görünüyor.

Emil Borconi-Szdressy adlı bir geliştirici yakın zamanda bir Indiegogo kampanyası açtı. AAWireless USB aygıtı için açılan bu kampanya ile adından da anlaşılacağı üzere mevcut otomobile kablosuz Android Auto desteği kazandırılıyor.

Bu aygıtı kullanmak için kablolu Android Auto desteğine sahip olan bir araç içi bilgi sistemine ihtiyacınız olacak. Bu destek giderek daha fazla otomobilde bulunuyor, ancak eski otomobillerde bu desteği görmek çok zor. Bu arada aygıtı kullanırken sabırlı olmak da önemli çünkü aygıtın bağlanmasının 40 saniyeye kadar sürebileceği belirtiliyor.

Uyumluluk da bir başka sorun olabilir. Her ne kadar geliştirici ekip birçok otomobil ve kontrol paneliyle test yaptığını ve sistemin herhangi bir Android Auto donanımlı otomobille sorunsuz çalışacağını söylese de, geliştiriciler bu aşamada destek garantisi vermiyor.

Ayrıca projenin planlandığı gibi tamamlanması da bu cihazın otomobillerde kullanılacağı zamanın belirlenmesinde önemli rol oynayacak. Borconi-Szdressy, projesinde hedefe ulaşmaya yakın ve ilk aygıtları aralık ayında 55 dolara satmayı planlıyor. Ancak her zaman gecikme yaşanması veya başka engellerin çıkması ihtimali bulunuyor. Projeyi desteklerken ön sipariş verme düşüncesiyle değil, bir geri dönüş elde etme umuduyla destekte bulunmanız gerekiyor.

Eğer risk alırsanız, sonuç olarak Android Auto’nun daha pratik bir şekilde kullanmanız mümkün olacaktır. Üstelik daha eski bir telefonunuz varsa, bu çözüm daha kullanışlı olabilir. Çünkü AAWireless Android 9 Pie yüklü bir telefonla da çalışabiliyor.Bu aygıt sayesinde yeni bir Android telefona geçiş yapma kararını da bir süre daha erteleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER