Ulaşım

Kablosuz Android Auto desteği Samsung Galaxy telefonlarında

android auto samsung

Samsung Galaxy S8, S9 ve S10 telefonları ve aynı zamanda Note serisi Android telefonları bundan böyle Android Auto özelliğini, herhangi bir kablo kullanmadan kullanabilecekler.

Android Police sitesinin dikkat çektiği ve Google destek sayfasında yer alan değişikliğe göre, kablosuz Android Auto desteği yeni Samsung telefonları için de eklendi. Böylelikle kablosuz Android Auto destekli cihazlar listesi Pixel ve Nexus telefonlarının ötesine taşınmış oldu.

Kablosuz Android Auto desteği sadece otomobillere sonradan eklenen ses üniteleri için geçerli. Yani, Samsung akıll telefon sahibi olup kablosuz kullanım isteyenlerin biraz daha para ödeyip bu desteği sunan araç içi bilgi ve eğlence sistemlerinden bir tanesini satın almaları gerekiyor.

Karşılaştıracak olursak, Apple’ın akıllı telefon destekli araç içi bilgi ve eğlence sistemi CarPlay’in kablosuz bağlantı destekli versiyonu bazı yeni Audio, BMW ve Mini araçlarında bulunuyor.

Kablosuz Android Auto desteği için neler gerekiyor?

Samsung akıllı telefon sahipleri bu yeni ses ünitelerinden bir tanesini satın aldıkları takdirde, telefonlarının da Android 9.0 ve üstü versiyonla çalıştıklarından emin olmaları gerekiyor. Ayrıca Google destek sayfasına göre Android Auto uygulamasının da 4.7 veya üstü versiyonu gerekiyor. Tüm bu şartlar sağlandıktan ve hızlı kurulum aşaması geçildikten sonra Android Auto aracın Wi-Fi şebekesinde çalışır hâle geliyor.

Bazı ilk kablosuz CarPlay ve Android Auto kullanıcılarının rapor ettikleri ortak şikayet, akıllı telefonun işlemlerini Wi-Fi üzerinden yansıtmanın telefonun pilini daha hızlı şekilde tükettiği yönündeydi. Bu nedenle uzun yola çıkan sürücülerin kablosuz yerine kablolu bağlantıyı tercih etmelerinin daha mantıklı bir çözüm olacağı söyleniyordu. Tabii ki, arabada kablosuz şarj sistemi varsa, kablosuz bağlantı da sürebilir.

İLGİLİ HABERLER